Завършиха строително-монтажните работи по санирането на още един блок в Троян

Успешно и в срок са завършени строително-монтажните работи по санирането на бл.5 в ж.к. „Младост” в Троян, съобщиха от общинската администрация. Обновяването му е част от проект „Повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Троян, с адреси: ж.к. „Лъгът“, бл.11 „Хисар“ и ж.к. „Младост“, бл.5“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Изпълнени са топлинно изолиране на външните стени, подмяна на дограма, топло и хидроизолация на покрива, изолиране на пода откъм сутерена, конструктивно възстановяване и усилване на бетонното покритие на стоманобетоновите елементи, енергоспестяващо осветление в общите части, ремонт на общи части на сградата - стълбищни клетки и площадки, парапети на тераси и балкони, противопожарни мерки и др.

Изпълнени са мълниезащитна и заземителна инсталация. Подобрен е достъпът на лица с увреждания, чрез изграждане на рампи за инвалиди и парапети. Възстановено е и първоначалното състояние на сградите, нарушено в резултат на обновяването.

Успешното приключване на обекта е благодарение на изпълнителя „Нов стандарт 2012“ ЕООД, София, с управител Свилен Чичев.

Строителният надзор е изпълнен от фирма „Троя консулт“ ЕООД, Троян, с управител инж. Дилян Енкин, а авторският - от проектантско ателие „Троянарх“ ЕООД, Троян, с управител арх. Пенко Терзиев.

Официалното откриване на обекта и заключителната пресконференция ще се състоят след приключване на строителните дейности и по другия обект, включен в проекта в ж.к. „Лъгът“, бл.11 „Хисар“.

На снимките в галерията:

Блок 5 в ж.к. „Младост“ в Троян преди санирането и днес. 24 домакинства вече ще се радват на приветливия вид на сградата и още тази зима ще усетят разликата в сметките си за отопление.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"