От информационния бюлетин на ОДМВР – Ловеч на 9 февруари 2022 г.

По подозрение, че в качеството си на служител в хотел в курортен комплекс «Беклемето» е отнел над 3000 лв. от оборота на обекта, в РУ – Троян, е задържан за срок до 24 часа 25-годишен мъж. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

В резултат на оперативно-издирвателни мероприятия и последвали процесуално-следствени действия служители на РУ – Ловеч, са установили и задържали на 8 февруари 65-годишен мъж като съпричастен към извършена кражба на стопански инвентар и оборудване от помощно стопанство край село Хлевене. Отнетите вещи са установени и иззети по съответния ред. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Ловеч.

28-годишен е задържан в РУ - Луковит, след като на 8 февруари около 13.30ч. при управление на лек автомобил в с. Дерманци е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо производство и работа продължават служителите на РУ - Луковит.

За притежание на наркотични вещества в Дерманци на 8 февруари са задържани двама мъже на 31 и на 27 години. Полицейски екип е спрял лек автомобил и в хода на последвалата полицейска проверка в двамата мъже, които са били пътници в превозното средство, е открито по 1 пакетче с бяло прахообразно вещество, всяко с бруто тегло 4 грама. Тестването на веществото с полеви наркотест е дало положителен резултат за метамфетамин. По случая е образувано бързо производство и работа продължават служителите на РУ - Луковит.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"