От информационния бюлетин на ОДМВР – Ловеч на 11 февруари 2022 г.

41-годишен с 2.88 промила алкохол в издишания въздух е задържан за срок до 24 часа в РУ – Троян. На 11 февруари около 00.24 ч. при управление на лек автомобил в града той е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 2.88 промила. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

34-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ - Тетевен, след като на 10 февруари при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че управлява след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо производство и работа продължават служителите на РУ - Тетевен.

Като съпричастни към извършена на 9 февруари кражба на велосипед, хладилник и други вещи за бита от къща в Бежаново са задържани за срок до 24 часа в РУ – Луковит, 17-годишен и 24-годишен. Част от отнетите вещи са намерени и иззети от имот, обитаван от лицата. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Луковит.

Самоделна незаконна пушка са иззели служители на РУ – Тетевен, от частен дом в града в хода на проведена през вчерашния ден полицейска операция за противодействие на престъпността в малките населени места. Обитател на имота е 62-годишен мъж. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Полицейски операции

Луковит – проверени през вчерашния ден от служители на РУ - Луковит са 31 лица и 28 МПС, като за установени нарушения са съставени 2 акта и 14 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата.

Тетевен - проверени от полицейските служители са 84 МПС, 112 лица, 2 заложни къщи и 2 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, като за установени нарушения те са съставили 33 глоби с фиш, 10 електронни фиша по Закона за движение по пътищата и 2 акта по Закона за българските лични документи, образували са 1 бързо и 1 досъдебно производство.          

Ловеч – обходени от полицейските служители са пет населени места на територията на общината, проверени са 71 лица и 49 МПС, като за установени нарушения служителите на РУ – Ловеч, и Зонално жандармерийско управление – Плевен, са съставили 5 акта по Закона за българските лични документи и Закона за движение по пътищата и 15 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"