От информационния бюлетин на ОДМВР – Ловеч, на 18 април 2022 г.

ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЛЕК АВТОМОБИЛ на път I-4 при км 62+500 в посока София на дясна крива с надлъжен наклон и мокра пътна настилка 61-годишен мъж е загубил контрол над превозното средство и е катастрофирал извън пътя. Инцидентът е станал на 17 април около 14:35 часа. Водачът е откаран за лечение в ловешката болница, пробата му за алкохол е отрицателна. Съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

НА ПЪТ I-3 КРАЙ С. ПЕТРЕВЕНЕ около 17:25 часа на 17 април челно са се ударили лек автомобил „Рено“ с водач 53-годишен от русенско село и „Шкода“, управлявана от 61-годишен от Ябланица. При инцидента е пострадала 33-годишна жена, която е пътувала в автомобила. Тя е настанена за лечение в плевенска болница, без опасност за живота. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни. По случая в РУ – Луковит, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ – УГЪРЧИН, Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО и се разследват причините за пожар, възникнал около 16:50 ч. на 14 април, при който в землището на града са изгорели строителни материали, собственост на фирма. Работата по случая продължава.

В РАЙОННИТЕ УПРАВЛЕНИЯ НА МВР в Луковит, Ябланица и Ловеч през почивните дни (17 и 18 април) са образувани бързи производства срещу трима мъже, които при управление на МПС са спрени за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че управляват превозно средство след употреба на наркотични вещества. Задържани за срок до 24 часа в поделенията на МВР са 28-годишен от с. Дерманци, 32-годишен от с. Златна Панега и 26-годишен от с. Ъглен. Работата по случаите продължава.

СЛЕД ОПЕРАТИВНО-ИЗДИРВАТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ, проведени на 15 април, служители на РУ – Ябланица, са установили 52-годишен мъж като съпричастен към извършена кражба на меден котел от частен дом в Ябланица. Инкриминираната вещ е открита и иззета от пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Етрополе. Случаят е докладван на Районна прокуратура - Ловеч, а в РУ – Ябланица, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В ХОДА НА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ, проведена на 15 април, служители на РУ – Тетевен, са извършили проверка на адрес в града, където са установили и иззели метални отпадъци от различен вид, 11 туби с различна вместимост, съдържащи жълто-кафява течност с мирис на дизелово гориво и 4 туби с течност с мирис на бензин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служителите на РУ - Тетевен.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ

В ЛУКОВИТ на 15 април в хода на специализирана операция полицейски служители са извършили проверка на 41 МПС и 45 лица, като за установени нарушения са съставили 2 акта и 16 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата.

В ТЕТЕВЕН служителите на местното районно управление са проверили на 15 април 106 лица и 83 МПС като за установени нарушения са съставили 3 акта и 27 глоби с фиш.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"