От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 13 юли 2022 г.

В РУ – ТРОЯН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА Е ЗАДЪРЖАН 38-годишен, който на 12 юли около 22:50 часа при управление на лек автомобил по ул. «Васил Левски» в града е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на метамфетамин. На водача е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата и му е издаден талон за медицинско изследване, като е последвал отказ да даде кръвна проба за химичен анализ. В хода на процесуално-следствени действия при извършено претърсване на превозното средство е открито пакетче с жълто кристалообразно вещество, което при изследване с полеви тест е реагирало на наркотично вещество - метамфетамин, с общо тегло 3 грама.  В РУ – Троян, са образувани две досъдебни производства и работата по случаите продължава.

СИГНАЛ ЗА ПОЖАР В КЪЩА НА УЛ. «ДУНАВ» в Ябланица е получен на тел. 112 около 8:00 часа на 12 юли. На място е изпратен екип на РСПБЗН - Ябланица, като при гасенето на пожара в помещение на къщата е открит трупът на 38-годишен мъж, обитател на имота. Опушени са около 30 кв. метра стени и е унищожено домашно имущество. В РУ – Ябланица, е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за произшествието.

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ СРЕЩУ БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ в малките населени места е проведена на 12 юли на територията на община Луковит. В рамките на предприетите действия полицейските служители са обходили 12 населени места, проверили са 34 лица и 35 МПС. За установени нарушения са съставени 9 акта, една глоба с фиш по Закона за движение по пътищата, образувано е едно досъдебно производство и е задържано едно лице.

53-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ – ЛУКОВИТ, за срок до 24 часа, след като в хода на провеждаща се на 12 юли полицейска операция, в имот в с.Ъглен, обитаван от лицето, полицаи са установили засадени две растения от вида коноп, за които са полагани грижи. Растенията са били с височина 1,5 м и 2,5 м и при тестване на зелената листна маса с полеви наркотест тя е реагирала на канабис. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ – Луковит, продължават работа по документирането на цялостната престъпна дейност на лицето.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"