От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 19 септември 2022 г.

25-ГОДИШЕН КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН ОТ ТРОЯН е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 16 септември е спрян за проверка в града и е установено, че държи в дрехите си пакетче с бяло прахообразно вещество. При полеви тест веществото е реагирало на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ – ТРОЯН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА Е ЗАДЪРЖАН 22-годишен от Априлци, след като на 17 септември около 00.30 ч. на улица в града при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка и пробата за алкохол, направена с техническо средсто, е отчела 1.88 промила в издишания въздух. По случая в РУ – Троян, е образувано бързо производство и работата продължава.

3 ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ, при които леко са пострадали 5 човека и са нанесени материални щети по превозните средства, са регистрирани през изминалите почивни дни на територията на област Ловеч.

НА 16 СЕПТЕМВРИ ОКОЛО 11.00 ЧАСА В С. ГЛОГОВО полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил с водач 38-годишен жител на същото село. Водачът е тестван с техническо средство за алкохол като пробата му е била отрицателна, но тестването за наркотични вещества е отчело наличие на метамфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ - Тетевен, по случая е образувано досъдебно производство и са съставени 3 акта за нарушение на Закона за движение по пътищата.

НА 16, 17 И 18 СЕПТЕМВРИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНИТЕ Луковит, Угърчин и Тетевен е проведена полицейска операция с цел засилен контрол на движението по пътищата, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на общо 129 лица и 117 МПС, като за установени нарушения са съставени 11 акта и 19 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата.

21-ГОДИШЕН ОТ С. ГЛОГОВО Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Тетевен, след като на 17 септември около 12.00 ч. при управление на лек автомобил по пътя за с .Гложене е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Тетевен.

БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО Е ОБРАЗУВАНО и за срок до 24 часа в РУ – Ловеч, е задържан 24-годишен от София, който в петък (16 септември) вечерта е установен да управлява лек автомобил по пътя от Летница към Крушуна след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 2.19 промила. Работа по случая продължават служителите на РУ - Ловеч.

ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА В РУ – ТЕТЕВЕН, Е ЗАДЪРЖАН 45-годишен от Глогово, след като в петък (16 септември) в хода на провеждаща се операция по пътна безопасност при управление на мотопед без регистрационен номер е спрян за проверка и е установено, че не притежава и свидетелство за правоуправление. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Тетевен.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"