От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 21 септември 2022 г.

ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ СЕ Е ПРОВЕЛА В ТРОЯН на 20 септември. За времето от 13:30 до 15:30 часа на пътя за с. Орешак служители на РУ – Троян, са проверили 50 МПС и 52 лица, като за констатирани нарушения са съставили 4 акта и 6 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата.

ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЛЕК АВТОМОБИЛ НА ПЪРВОКЛАСЕН ПЪТ I-4 в района на с. Сопот на 20 септември около 12:00 маса 61-годишен от Лесидрен е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 1.2 промила. Мъжът е дал кръв за анализ, а по случая е образувано досъдебно производство. Задържан е за срок до 24 часа.

ДВАМА МЪЖЕ НА ВЪЗРАСТ 23 И 26 ГОДИНИ СА ЗАДЪРЖАНИ за срок до 24 часа в РУ - Луковит, след като на 20 септември в с.Ъглен в имот, обитаван от единия от мъжете, полицаи са открили метална кутия, съдържаща суха зелена тревиста маса – канабис, и плик със суха трева, с бруто тегло 10 грама. При тестване веществото е реагирало на канабис. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ – Луковит, продължават работа по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицата.

СЛЕД ПОВЕДЕНИ ОПЕРАТИВНО-ИЗДИРВАТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ от служители на РУ - Тетевен, 27-годишен от с. Български извор е установен като извършител на кражба на мобилен телефон. Мобилното устройство е отнето на 20 септември от жена от с. Бързия, община Берковица, като кражбата е станала в района на паркинг "Роденец". Отнетата вещ е открита и иззета по съответния ред. Работа по случая продължават служителите на РУ - Тетевен.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"