От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 20 януари 2023 г.

НА 19 ЯНУАРИ В РУ - ТРОЯН Е ПОСТЪПИЛ СИГНАЛ от 31-годишна жена, че лек автомобил «Опел», нейна собственост, е бил отнет противозаконно от село Борима. Превозното средство е било паркирано и оставено отключено, с поставен ключ на арматурното табло, като жената е установила липсата му около 08:00 часа, но сигнал в РУ – Троян, е подала малко преди 17:00 часа. Собственичката има предположения относно извършителя на деянието. По случая в РУ – Троян, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

31-ГОДИШЕН ОТ С.ТОРОС Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Луковит, след като на 19 януари около 11:30часа при управление на лек автомобил в с. Торос е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотични вещества, направена с техническо средство, е отчела наличие на амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано бързо производство и работа продължават служителите на РУ - Луковит.

НА 19 ЯНУАРИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТТА Е ПРОВЕДЕНА полицейска операция, насочена срещу битовата престъпност и подобряване на пътната обстановка в региона, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 212 лица и 157 МПС, като за установени нарушения са съставили 13 акта и 20 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата.

Информация от Регионална дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението» - Ловеч

Произшествия с преки материални щети:

 • В 13.20 ч. УПБЗН – Угърчин, реагира на сигнал за запален гараж в с. Микре. Изгорели са паянтова постройка и 5м² покривна конструкция. Спасена е къщата.
 • В 17.04 ч. в РСПБЗН – Тетевен, е получен сигнал за пожар в барака до конюшня в гр. Тетевен. Изгоряла е бараката.

 Произшествия без преки материални щети:

 • В 10.40 ч. РСПБЗН – Троян, реагира на сигнал за запалени отпадъци в землището на с. Дебнево. Изгорели са около 250 м² отпадъци и клони.
 • В 12.14 ч. огнеборците от РСПБЗН – Ловеч, са посетили сигнал за запалени сухи треви и храсти в ж.к. „Червен бряг“, вилната зона на комплекса. Изгорели са около 95 дка суха трева.
 • В 13.45 ч. РСПБЗН – Луковит, реагира на сигнал за запалени сухи треви в землището на с. Ъглен. Изгорели са около 10 дка суха трева.
 • В 14.06 ч. служители на РСПБЗН – Ябланица, след получен сигнал са гасили запалени сухи треви в землището на с. Брестница. Изгорели са около 8 дка суха трева.
 • В 14.15 ч. РСПБЗН – Троян, реагира на сигнал за паднали тухли и опасно наклонена ламарина на жилищен блок в гр. Троян. Ламарината е отстранена.
 • В 16.05 ч. РСПБЗН – Троян, реагира на сигнал за запалени сухи треви в землището на гр. Троян, кв. “Ливадето“. Изгорели са около един декар суха трева.
 • В 16.15 ч. служители на РСПБЗН – Ловеч, са гасили битови отпадъци по пътя за с. Пресяка. Изгорели са около 4м² отпадъци.
 • 28 ч. РСПБЗН – Ловеч, отстранява паднало дърво но пътното платно в землището на с. Соколово. Пътното платно е обезопасено и почистено.
 • В 17.50 ч. УПБЗН – Угърчин, реагира на сигнал за запалена суха трева в землището на гр. Угърчин. Изгорели са около 45 дка суха трева.
 • В 18.17 ч. РСПБЗН – Ловеч, реагира на сигнал за опасно наклонена ламарина на жилищен блок в гр. Ловеч, ул.“Христо Ботев“ №20. Ламарината е отстранена.
 • В 18.21 ч. РСПБЗН – Тетевен, реагира на сигнал за запален комин на къща в гр. Тетевен, ул. “Баньо Маринов“. Спасени са 3 съседни сгради.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"