От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 23 януари 2023 г.

В ТРОЯН НА 20 ЯНУАРИ ОКОЛО 21.00 Ч. полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил с водач 39-годишен от Тетевен. Мъжът е тестван с техническо средство за наркотици, като пробата е отчела наличие на амфетамин и метамфетамин. Водачът не е дал кръв за анализ. Задържан е за срок от 24 часа в РУ - Троян, а по случая е образувано бързо производство и работата продължава.

45-ГОДИШЕН ОТ ТРОЯН Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Троян, след като на 22 януари около 14.30 ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробите му за алкохол и наркотици са отчели положителен резултат. Техническото средство за алкохол е отчело 1.62 промила в издишания въздух, а пробата за наркотици е реагирала положително на канабис. На водача са съставени два акта за нарушение на Закона за движение по пътищата и е отказал да даде кръвна проба за анализ. Образувани са две бързи производства и работа продължават служителите на РУ - Троян.

32-ГОДИШЕН ОТ С. БОРИМА Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Троян, след като на 21 януари в жилище, обитавано от лицето, полицаи са открили и иззели наркотични вещества – метамфетамин, с бруто тегло 13.36 грама. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служителите на РУ - Троян.

В РУ ЛОВЕЧ Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО след получен сигнал от служители на ЕРМ-Запад, че от неустановена дата до 21 януари от частен дом в Ловеч е осъществено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената енергия. Работата по случая продължава.

58-ГОДИШЕН ОТ ТЕТЕВЕН Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 22 януари около 14.00 ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол, извършена с техническо средство, е отчела 1.26 промила в издишания въздух. Мъжът е дал кръвна проба за анализ, а по случая е образувано досъдебно производство. 

50-ГОДИШЕН ЖИТЕЛ НА С. БЪЛГАРСКИ ИЗВОР Е ПОДАЛ СИГНАЛ в РУ - Тетевен, че на 20 януари от паркинг «Добревски» в селото, където той работи, е откраднат велосипедът му. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които служителите на УП - Български извор, са установили и задържали 60-годишен от с. Кирчево, като заподозрян за кражбата. Велосипедът е намерен и иззет по съответния ред, а по случая в РУ – Тетевен, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ

В седмицата от 13 до 20 януари на територията на община Троян е проведена полицейска операция, насочена срещу битовата престъпност в региона и за подобряване на пътната обстановка. В хода на предприетите действия полицейските служители са извършили проверка на 265 лица и 235 МПС, като за установени нарушения са съставили 9 акта и 107 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата, 8 акта по други закони и са задържали 5 лица.

На 20 януари полицейска операция за подобряване на пътнотраспортната обстановка в областта е проведена на територията на Ябланица, Тетевен и Троян. Полицейските служители са проверили общо 37 МПС и 43 лица, като за констатирани нарушения са съставили 2 акта  и 26 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата.    

На 21 януари служители на РУ – Ловеч, съвместно с представители на РДГ – Ловеч, са извършили проверка на ловно-рибарски дружини в селата Чавдарци и Дойренци. Проверени са общо 33 участници в ловни излети, като особено внимание е обърнато на правилното транспортиране на огнестрелното оръжие и поставянето на заключващо устройство на спусковата скоба с цел недопускане на произшествия преди, по време и след ловния излет. Няма констатирани нарушения.  

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"