Още от информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 23 януари 2023 г.

НА 20 ЯНУАРИ ОКОЛО 10.00Ч. НА ПЪТ II-35, НА РАЗКЛОНА ЗА С. ЛОМЕЦ, автопатрул на РУ – Троян, след получен и отработен сигнал е спрял за проверка лек автомобил с водач 30-годишен криминално проявен от Троян. Водачът е отказал да бъде тестван с техническо средство за наркотични вещества, а в хода на процесуално-следствени действия под една от седалките в автомобила е открито пакетче с бяло кристалообразно веществ с бруто тегло 1 грам. След изследване с полеви тест веществото е реагирало на метамфетамин. Последвало е претърсване в жилище, обитавано от 30-годишния мъж,  където в едно от помещенията е открито пакетче съдържащо суха зелена тревиста маса със съцветие, с бруто тегло 5 грама, която след изследване с полеви тест е реагирала на канабис. Открито е и обособено помещение за отглеждане на растения от рода на конопа, с размери 2/3 метра, шест саксии, почва и торови добавки за растения. Иззети са две найлонови чанти, един зеблов чувал и пластмасова кофа съдържащи зелена тревиста маса, клончета и стъбла, с общо бруто тегло 10 кг. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ - Троян, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава под наблюдението Районна прокуратура - Ловеч, Териториално отделение – Троян.

33-ГОДИШЕН ОТ ТРОЯН Е ЗАДЪРЖАН ЗА ПОБОЙ И НАПАДЕНИЕ над двама мъже. По първоначална информация срещата между мъжете на 21 януари около 18.00 часа в околностите на град Троян е била случайна и след употреба на значително количество алкохол. Между 33-годишния и двамата мъже на 25 и 22 години е възникнал словесен спор, прераснал в сбиване, при което 33-годишният е нанесъл порезна рана на 25-годишния си опонент и е пробол в гърба 22-годишния мъж. Двамата пострадали мъже са откарани за преглед в болница, като единият е прегледан и освободен за домашно лечение, а по-младият е оставен за лечение, с опасност за живота. От мястото на инцидента са иззети множество веществени доказателства, за които предстои да бъдат назначени експертизи.

Въз основа на събраните доказателства 33-годишният мъж е разпитан пред служебен защитник и привлечен в качеството му на обвиняем за извършено престъпление по чл.131а пр.2, връзка с чл.129 ал.1, връзка ал.2, връзка с чл.29 ал.1 буква "а" и "б" от НК.

Мъжът е задържан  за срок от 72 ч. с постановление на прокурор от Районна прокуратура - Ловеч, Териториално отделение – Троян, и приведен в Следствен арест - град Ловеч, като прокуратурата ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Ловеч.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"