Луковитски криминалисти разкриха оборудвана наркооранжерия

На 21 февруари в хода на провеждаща се специализирана операция за пресичане на незаконното производство и разпространение на наркотични вещества служители на РУ – Луковит, са извършили претърсване в частен имот в с. Дъбен, обитаван от 85-годишен мъж. В стопанска постройка към къщата полицаите са открили помещение, оборудвано с отоплителна, вентилационна, напоителна и осветителна техника, в което се отглеждат 158 растения от рода на конопа. Растенията са с височина около 160-180см, а при тестване с полеви наркотест резултатът е бил положителен за канабис. Всичките 158 канабисови стръка са иззети и предстои експертна справка да изясни общото им тегло. 

В хода на процесуално-следствените действия е извършено претърсване и в друг имот в селото, обитаван от 40-годишен мъж, където полицаите са открили и иззели метална кутия, съдържаща суха зелена тревиста маса с бруто тегло 3 грама, която при тестване с полеви тест е реагирала на канабис.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа в РУ - Луковит, където е образувано и досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354в, ал.1 от Накателния кодекс и работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Ловеч, Териториално отделение - Луковит.

Източник: ОДМВР - Ловеч

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"