От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 27 февруари 2023 г.

НА УЛ. «ГЕН. КАРЦОВ» В ТРОЯН на 25 февруари около 11:30 часа 44-годишна жена при управление на лек автомобил на заден ход и без да се убеди, че пътят зад превозното средство е свободен, е блъснала 71-годишна пешеходка. Жената е прегледана в болница и е освободена за домашно лечение. Пробата за алкохол на водачката е отрицателна, съставен й е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

НА МОСТА, СВЪРЗВАЩ УЛ. "АКАД. АНГЕЛ БАЛЕВСКИ" и ул. "Васил Левски" в Троян на 24 февруари около 12:00 часа, 48-годишен мъж при управление на лек автомобил е напуснал пътното платно и е самокатастрофирал. Водачът е тестван за алкохол, като пробата му, направена с техническо средство, е отчела над 1.2 промила в издишания въздух. На мъжа е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата и му е издаден талон за химически анализ на кръвта. В РУ – Троян, е образувано бързо производство и работата по случая продължава.                       

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ СРЕЩУ БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ в малките населени места е проведена на територията на община Троян в периода от 17 до 23 февруари. В хода на предприетите действия полицейските служители са извършили проверка на 358 лица и 327 МПС като за установени нарушения са съставили 9 акта и 125 фиша по Закона за движение по пътищата, 32 акта по други закони и са задържали три лица.

НА 26 ФЕВРУАРИ ОКОЛО 01.00 Ч. В РУ – ЛУКОВИТ, е получен сигнал, че в частен дом в града и след употреба на алкохол е възникнал скандал между двама мъже (братовчеди) на възраст 22 и 24 години. На място е изпратен полицейски екип, като по първоначална информация 22-годишният по време на скандала е намушкан в областта на корема със сгъваем нож от своя гост -криминално проявено лице. Пострадалият е откаран за лечение в болница, а 24-годишният мъж е задържан в РУ – Луковит, за извършено престъпление по чл. 129, ал.1 от Наказателния кодекс.  Работата по изясняване на всички детайли около произшествието продължава под наблюдението на прокуратурата в Ловеч.

СИГНАЛ ЗА СКАНДАЛ И ПОСЛЕДВАЛ ПОБОЙ между двама мъже роднини в с. Смочан е получен в РУ – Ловеч, на 23 февруари около 22:40 часа. На място е изпратен полицейски автопатрул, като е установено, че разпрата е между 46-годишен мъж и 40-годишния му племенник, като по време на скандала е отхапано част от ухото на по-възрастния мъж, а той от своя страна е пробол с нож опонента си. Двамата са откарани за преглед в ловешката болница, без опасност за живота. 46-годишният е задържан за срок до 24 часа в РУ - Ловеч, а по случая е образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда и работата продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Ловеч.

НА 24 ФЕВРУАРИ В СЕКТОР «ПЪТНА ПОЛИЦИЯ» при ОДМВР – Ловеч, за първоначална регистрация е представен автомобил «Ситроен», като в хода на работата служителите са установили интервенция по рамата на превозното средство. Автомобилът е иззет, а по случая е образувано досъдебно производство.          

СЛЕД ПРОВЕДЕНИ ОПЕРАТИВНО-ИЗДИРАТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ служители на РУ - Тетевен, са установили 26-годишен мъж като извършител на кражба на 100 лева от частен адрес в с. Рибарица. По случая е образувана проверка и работа продължават служителите на РУ - Тетевен.

НА 24 ФЕВРУАРИ В РУ – ТЕТЕВЕН, Е ПОЛУЧЕН СИГНАЛ от 34-годишен жител на града, че е установил липсата на мобилния си телефон. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия по «горещи следи», в резултат на които като съпричастен към кражбата е установен 28-годишен тетевенец. Отнетата вещ е открита и върната на собственика й. Работата по случая продължава.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"