От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 14 март 2023 г.

В ХОДА НА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ на 13 март в Тетевен служители на местното районно управление на МВР и на сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР - Ловеч, са спрели за проверка лек автомобил с водач 42-годишен мъж и пътник - 40-годишна жена, и двамата от с. Галата. Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества като пробата му е реагирала положително на кокаин. Издаден му е талон за медицинско изследване и е дал кръвна проба и урина за анализ.

В хода на последвалите процесуално-следствени действия в превозното средство полицаите са открили  топче, съдържащо черно на цвят вещество, на което предстои назначаване на химическа експертиза за установяване на състава му. От жилище, обитавано от водача, са иззети още 22.58 грама суха тревиста маса -канабис, 38.24 грама бяло кристалообразно вещество и кутия с 50 патрона, а в дом, обитаван от 40-годишната жена, полицаите са открили и иззели 171.03 грама суха зелена тревиста маса - канабис и още 48.18 грама канабис, разпределен в пликчета, както и кутия с 40 патрона.

Двамата са задържани, а по случая в РУ – Тетевен, е образувано досъдебно производство по чл.343б ал.3 от Наказателния кодекс и работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата в Ловеч. Предстои с прокурорско постановление лицата да бъдат задържани за срок до 72 часа.

ОКОЛО 08.30 Ч. ТАЗИ СУТРИН НА ПЪРВОКЛАСЕН ПЪТ I-3 в района между селата Румянцево и Петревене са се ударили два насрещно движещи се леки автомобила – „Дачия“ и „Хюндай“. При сблъсъка на място е загинал 42-годишен мъж от гр. Бяла Слатина - пътник от „Дачия“-та, а други трима от същото превозно средство, заедно с водача на „Хюндай“, са откарани за преглед в лечебно заведение. В района на произшествието движението се извършва в едната пътна лента, като на място има екипи на пътна полиция. По случая в РУ – Луковит, е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за пътното произшествие. 

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ

В седмицата от 6 до 13 март на територията на общините Луковит, Тетевен, Ябланица и Троян е проведена специализирана операция, насочена срещу конвенционалната престъпност и подобряване на пътната обстановка в региона. В хода на предприетите действия полицейските служители са извършили проверка на общо 1188 лица и 1062 МПС и за установени нарушения са съставили 113 акта и 318 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата. Заснети и архивирани за периода са общо 478 клипа за скорост.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"