От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 20 март 2023 г.

ПРИ ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ на територията на община Троян, проведена на 17 март, са проверени 83 лица и 47 МПС, съставени са 4 акта по Закона за българските лични документи и 7 акта и 42 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата, 3 акта по Наредба 1 на Община Троян, проверени са още 2 пункта за черни и цветни метали, 2 заложни къщи и 2 автоморги, извършени са проверки и на 12 товарни МПС, превозващи дървесина. Съвместно със служители на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) са инспектирани 3 търговски обекта, като само в 1 от тях служителите на ОБДХ са установили нарушения по Закона за храните.

25-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ – ТРОЯН, за срок до 24 часа, след като на 17 март в хода на специализирана операция в жилище в града, обитавано от лицето, са открити и иззети 39 топчета, съдържащи суха зелена тревиста маса с общо тегло 40 грама. След изследване с полеви тест веществото е реагирало на канабис. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354а от Наказателния кодекс и работа продължават служителите на РУ - Троян.    

ДВАМА 24-ГОДИШНИ КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИ и осъждани са установени като извършители на кражби в Луковит. На 18 март след проведени оперативно-издирвателни мероприятия криминалисти от РУ – Луковит, са установили двамата мъже, които в кратък времеви интервал са извършили 3 кражби на територията на града. Отнети при посегателствата са множество уреди, черна и бяла техника, домакинска посуда, удължители, стари части от МПС и шмиргел, а от два незаключени автомобила са взети CD-тата. Работа по случаите продължават служителите на РУ - Луковит.

ДВЕ ЛЕКИ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ с двама ранени са регистрирани на територията на Ловешка област през почивните дни.         

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ

Луковит - за времето от 08.30 часа на 17 март до 08.30 ч. на 18 март на територията на общината са проверени 2 банкови институции, 3 места за подслон, 4 заложни къщи, 2 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, проверени са също 98 лица и 95 МПС и са съставени 6 акта по ЗБЛД, 1 акт и 19 глоби с фиш по ЗДвП.             

Тетевен – на 17 март на територията, обслужвана от местното районно управление, полицаи са проверили 98 МПС и 116 лица, установили са 34 нарушения и са съставили 2 акта по ЗБЛД и 4 акта и 28 глоби с фиш по ЗДвП.

Ябланица -  на 18 и 19 март са проверени 46 МПС и 52 лица, установени са 24 нарушения, за които са съставени 3 акта и 21 глоби с фиш по ЗДвП, заснети са 5 видеоклипа за констатирани нарушения на скоростните режими и са връчени 3 ел. фиша.

Ловеч - на 17 март полицейските служители са обходили 15 населени места на територията на общината, проверили са 48 МПС и 69 лица и са съставили 10 глоби с фиш за констатирани административни нарушения. Проверени са също така 4 заложни къщи, 3 пункта за черни и цветни метали и 2 автоморги.

Регионална дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението»

СЛУЖИТЕЛИ НА РСПБЗН – ТРОЯН, са гасили пожар, възникнал на 18 март в плевня в с. Борима. Огънят е унищожил около 200 квадратни метра покривна конструкция и 200 кг сено.   

ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ ОГНЕБОРЦИТЕ от районните служби ПБЗН в областта са реагирали на сигнали за пожари без материални загуби, при които са изгорели общо около 50 дка сухи треви.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"