От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 24 октомври 2023 г.

СИГНАЛ ЗА ПОЖАР НА СТОПАНСКА ПОСТРОЙКА е получен в Участък за пожарна безопасност и защита на населението – Априлци, на 23 октомври около 13:55 часа. Огънят е унищожил 15 кв. метра покривна конструкция, два куб. метра дърва за огрев и банциг. Спасени са три сгради и пет животни. Най-вероятна причина за пожара е неправилно боравене с открит огън.

Огнеборците от районните служби на територията на областта са реагирали на общо 10 сигнала за произшествия без нанесени преки материални щети. Изгорели са общо около 455 дка сухи треви и храсти, като от тях 150 дка са низово в гора край село Ъглен, където с намесата си пожарникарите и 6 служители на Държавно горско стопанство – Лесидрен, са спасили 400 дка смесена гора.

НА 23 ОКТОМВРИ ОКОЛО 12:30 ЧАСА В ЛУКОВИТ на кръстовището, образувано от улиците "Възраждане", "Иван Вазов" и "Гето Йошев", 61-годишен неправоспособен при управление на мотопед без регистрационна табела и при наличие на знак Б2 (Стоп) е навлязъл в кръстовището като не е пропуснал и се е ударил с движещия се по пътя с предимство по ул. "Възраждане" с посока гр. Плевен лек автомобил с водач 34-годишен мъж. При сблъсъка е пострадал мотоциклетистът, който е откаран в болница с натъртвания и охлузвания. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни.  

СЛЕД СИГНАЛ ЗА КРАЖБА НА ПАРИ ОТ МАГАЗИН в града, получен в РУ – Луковит, на 23 октомври, са проведени незабавни оперативно-издирвателни мероприятия. Установено е, че същия ден от търговски обект е отнета сумата от около 500 лв., а в резултат на бързите действия на полицейските служители като съпричастен към кражбата е задържан 18-годишен криминално проявен младеж. У момчето е намерена част от отнетата парична сума, както и бутилка с алкохол и опаковки кафе. По случая в РУ – Луковит, е образувано бързо производство; младежът е задържан за срок до 24 часа и работата продължава.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ

Луковит – проверени от полицейските служители в периода от 16 до 23 октомври са 195 лица и 186 МПС, като за установени нарушения са съставени 22 акта и 43 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата и 12 акта по Закона за българските лични документи.          

Тетевен – през изтеклата седмица служителите на РУ – Тетевен, са извършили проверка на 193 лица и 181 МПС и са съставили 9 акта и 80 глоби с фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата, 11 акта по Закона за българските лични документи и са връчили 28 електронни фиша.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"