От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 22 ноември 2023 г.

НА 21 НОЕМВРИ СЛЕД ПОЛУЧЕН СИГНАЛ служители на РУ – Троян, са спрели за проверка на ул. «Васил Левски» в града лек автомобил с водач 39-годишен. При извършена проверка на лицата, пътуващи в превозното средство, в чанта, принадлежаща на 32-годишна жена са намерени и иззети 3 полиетиленови пликчета, съдържащи жълто кристалообразно вещество с общо тегло 5 грама. При направен полеви тест веществото е реагирало на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс и жената е задържана за срок до 24 часа в РУ - Троян. Работата по случая продължава.

35-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Ловеч, след като на 22 ноември около 00:15 часа при управление на лек автомобил по ул. «Ал. Стамболийски» в областния град е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол, извършена с техническо средство, е отчела 1.57 промила. По случая в РУ – Ловеч, е образувано бързо производство и работата продължава.

16-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ – Ловеч, за притежание на наркотични вещества. На 21 ноември, след получен сигнал и извършена проверка, служители на РУ – Ловеч, и ОДМВР – Ловеч, са открили 10 хапчета в чанта, принадлежаща на младежа, които са с общо бруто тегло 3.9 грама. При тестване с полеви наркотест веществото е реагирало на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354а ал.3 т.1 и работата продължава под ръководството на Районна прокуракура - Ловеч.

В СЕДМИЦАТА ОТ 13 ДО 20 НОЕМВРИ на територията, обслужвана от РУ – Тетевен, е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 197 лица и 172 МПС, като за установени нарушения са съставили 7 акта и 37 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата, 14 акта по Закона за българските лични документи, връчили са 23 електронни фиша и с помощта на технически средства са заснели 42 нарушения на пътя.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"