От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 14 юни 2024 г.

34-ГОДИШНА Е ЗАДЪРЖАНА за срок до 24 часа в РУ - Ябланица, след като на 13 юни около 19 часа при управление на лек автомобил на ПП I-4 е спряна за полицейска проверка и е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества. Жената е дала кръвна проба за химичен анализ. По случая в РУ – Ябланица, е образувано досъдебно производство и работата продължава. 

НА 13 ЮНИ ОКОЛО 22 ЧАСА В ЛОВЕЧ на ул. «3-ти март» полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил с водач 21-годишен мъж от града. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, като пробата е отчела положителен резултат за амфетамин. Мъжът е дал кръвна проба за анализ и е задържан за срок до 24 часа в РУ - Ловеч. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

20-ГОДИШЕН ОТ ТЕТЕВЕН Е УСТАНОВЕН КАТО ИЗВЪРШИТЕЛ на кражба от частен дом в града. След поредица от оперативно-издирвателни мероприятия, проведени от служители на РУ - Тетевен, 20-годишен жител на града е установен като извършител на кражба на климатик от апартамент на ул. «Вит» в Тетевен. Кражбата е извършена на 22 май 2024 г., а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ, ПРОВЕДЕНИ НА 13 ЮНИ:

Луковит – за времето от 9 до 12 часа полицаи са извършили проверка на 88 МПС и 95 лица и за установени нарушения са съставили 5 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата и 1 акт по Кодекса за застраховането.

Тетевен – полицейските служители са проверили 38 лица и 35 МПС, наложили са 6 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата и са връчили 3 електронни фиша.

Ябланица – в интервала от 09:00 до 10:30 часа на ПП I-4 в района на „Боаза“ е проведена полицейска операция по широкообхватния метод, като са проверени 25 лица и 21 МПС и за констатирани нарушения са съставени 1 акт и 3 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата, 1 акт по Закона за българските лични документи и са връчени 2 електронни фиша.

Ловеч – служители на сектор «Пътна полиция» съвместно с представители на Агенция "Автомобилна администрация", Агенция "Митници", АПИ, НАП, Дирекция "Инспекция по труда" и РДГ са провели специализирана операция по безопасност на движението по метода на широкообхватния контрол. Проверени са 110 лица и 98 МПС, съставени 12 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата, 1 акт по Закона за горите и са връчени 12 електронни фиша.

РЕГИОНАЛНА ДИРЕКЦИЯ „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО“-ЛОВЕЧ ИНФОРМИРА:

В 02.10 ч. служители на УПБЗН – Угърчин, са реагирали на сигнал за пожар в стопанска постройка в с. Орляне. Огънят е унищожил покривна конструкция, лек автомобил и 10 кошера. Спасена е съседна сграда. Причините за пожара се разследват от РУ - Угърчин.

В 12.30 ч. в РСПБЗН – Троян, е получен сигнал за горящ лек автомобил в с. Бели Осъм. Огънят е унищожил превозното средство, спасена е сграда. Причина за пожара е техническа неизправност.

В 17.26 ч. РСПБЗН – Тетевен, реагира на сигнал за пожар в стопанска постройка в с. Рибарица. Унищожени са 30 квадратни метра от постройката, а са спасени 3 животни и съседна сграда. Пожарът е резултат от мълния.

В 18.26 ч. РСПБЗН – Троян, реагира на сигнал за паднало дърво на пътното платно в землището на с. Дебнево.

В 00.40 ч. на 14 юни РСПБЗН – Ловеч, реагира на сигнал за паднало дърво на главен път Е-772 София – Варна, до разклона за с. Малиново.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"