Поредна нарколаборатория разбиха в Ловешко

Поредна нарколаборатория разбиха в Ловешко Снимка: ОДМВР-Ловеч

Това съобщи на брифинг на 25 март Валентин Вълков - административен ръководител на Окръжна прокуратура Ловеч.

В брифинга участие взе и ст.комисар Дончо Манов директор на ОД МВР - Ловеч.

До разкритието се е стигнало след отлична съвместна работа на служители на  ОД МВР-Ловеч и РУ Тетевен, под ръководството на прокуратурата, заяви още Валентин Вълков. При тази поредна специализирана операция, насочена срещу наркоразпространението на територията на Ловешка област, в частен имот в тетевенското село Черни Вит е открита високотехнологична и скъпо струваща нарколаборатория. За последните 8 месеца това е 6-та нарколаборатория, разкрита от служителите на ОД МВР-Ловеч, допълниха още от Окръжната прокуратура.

В една от постройките на територията на имота са установени съоръжения за производство на марихуана, а в друга част на къщата са открити пакети със сухо вещество готови за реализация на пазара. По думите на ст.комисар Манов готовата продукция в такива размери по първоначална преценка е предназначена за чужди пазари.

В хладилник в сградата за живеене са открити около 10 кг канабис, като общото количество тепърва ще се уточнява.

Образувано е досъдебно производство  по чл.354 А от Наказателния кодекс за производство с цел разпространение на наркотични вещества и то в големи количества. Задържани в РУ Тетевен към момента са двама мъже, един от които криминално проявен. Валентин Вълков сподели, че предстои с постановление  на ОП задържането им за 72 часа с цел внасяне на искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража. Очаква се да бъдат назначени и множество експертизи.

(По информация на ОДМВР – Ловеч)

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"