От информационния бюлетин на ОДМВР – Ловеч на 6 януари 2022 г.

29-годишен криминално проявен от Троян е установен като извършител на поредица от домови кражби на територията на града. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ – Троян, и в хода на работата с лицето е станало ясно, че в периода от началото на декември 2021 г. до 5 януари 2022 г. то е извършило кражби на медни проводници и покъщнина от пет имота в махала Райковска в Троян. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем и работата по случая продължава.

В РУ – Троян, е образувано досъдебно производство и се разследват причините за пожар, възникнал в нощта на 5 срещу 6 януари в лек автомобил, паркиран на улица в града. Работата по случая продължава.

67-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ - Троян, след като вечерта на 5 януари при управление на лек автомобил е катастрофирал в с. Голяма Желязна. Пристигнал на мястото на произшествието полицейски патрул е установил, че малко по-рано мъжът противозаконно е отнел лекия автомобил от с. Старо село, където той е бил паркиран и оставен отключен, с ключ на таблото. Пробата за алкохол на водача, направена с техническо средство е отчела  2.11 промила в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Троян.

На 4 януари около 23.30 ч. в землището на с. Драгана 44-годишен от Плевен при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство и е катастрофирал. При инцидента е пострадал водачът, който е настанен за лечение в плевенска болница с тежки наранявания. По случая в РУ - Угърчин е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за произшествието.

В РУ – Угърчин, е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че от частен дом в с. Каленик е извършено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената енергия.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"