От информационния бюлетин на ОДМВР – Ловеч на 1 февруари 2022 г.

Операция за подобряване на пътнотранспортната обстановка е проведена в периода от 21 до 30 януари на територията на община Троян региона. Полицейските служители са проверили 214 МПС и 236 лица, като за установени нарушения са съставили 19 акта за административни нарушения и 71 глоби с фиш, от които 8 глоби са за нарушения на ЗДвП от страна на пешеходци.

На 31 януари в село Гумощник полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил с водач 28-годишна жена. При направена справка е установено, че превозното средство е със служебно прекратена регистрация, а поставените регистрационни табели са издадени за друго МПС. По случая в РУ – Троян, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Двама мъже на 22 и 21 години са с леки наранявания, а 54-годишен е откаран за преглед в болница след възникнал конфликт между лицата, вечерта на 30 януари на улица в Ловеч. По случая е образувано досъдебно производство и се изясняват всички обстоятелства и факти по случая.

От бюлетина на РДПБЗН - Ловеч

За изтеклото денонощие в службите за пожарна безопасност в областта са регистрирани общо 9 произшествия (2 с материални щети и 7 без нанесени щети):

В 16.10 ч. служители на РСПБЗН – Ловеч, са реагирали на сигнал за запалени сажди в непочистен комин на жилищен блок на ул. „Александър Стамболийски“. Вследствие на високата температура е унищожен хладилник.

В 16.49 ч. РСПБЗН – Троян, реагира на сигнал за пожар на къща в с. Добродан. Огънят е унищожил част от мебелите и домашното имущество и са опушени са около 80 квадратни метра стени. Вероятна причина за пожара е строителна неизправност в комина.

В 08.30 ч. огнеборци от УПБЗН – Угърчин, са реагирали на сигнал за запалени битови отпадъци на нерегламентирано сметище.

В 14.08 ч. РСПБЗН – Ловеч, реагира на сигнал за запалени сажди в непочистен комин на жилищен блок „Спартак“.

В 14.12 ч. РСПБЗН – Ловеч, реагира на сигнал за запалена суха трева в кв. „Гозница“, местноста „Габрака". Изгорели са около 50 квадратни метра.

В 14.25 ч. РСПБЗН – Ловеч, реагира на сигнал за запалена суха трева в землището на кв. „Продимчец“. Изгорели са около 15 дка.

В 18.55 ч. УПБЗН – Угърчин, реагира на сигнал за запалена суха трева в землището на гр. Угърчин. Изгорели са около 2 дка.

В 18.53 ч. РСПБЗН – Ловеч, реагира на сигнал за запалена суха трева в землището на с. Пресяка. Изгорели са около 50 квадратни метра.

В 20.30 ч. РСПБЗН – Ловеч, реагира на сигнал за запалени сажди в непочистен комин на жилищен блок в ж.к. „Здравец“.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"