Народен събор в Дълбок дол

Над 200 жители и гости, сред които бе и заместник-кметът на община Троян – Бистра Чолакова, събра народният събор в Дълбок дол, организиран на 25 юни от кметството и читалището в селото. В пъстрата празнична програма бяха включени музикални изпълнения на вокална група „Дълбокдолско ехо“, Крум Доцин, Бонета Цонкова, на гости от Борима (танцов състав „Боримски огън“) и от Троян (вокална група „Щурчета“ – Таня Александрова и Ивайла Кадиева от Центъра за подкрепа за личностно развитие).

Проведе се и атрактивно състезание по цепене на дърва за най-кратко време. Участниците се надпреварваха по двойки и най-добрите – Владко, Боньо, Крум, Христо, Ради и Коки – спечелиха.

В програмата бяха включени още изложение на местни производители и кулинарен конкурс. Атанаска Коева, Кунка Стефанова, Бисерка Петрова, Веселин Стоянов и Божана Бошнакова направиха вкусни сладкиши, с които почерпиха гостите и участниците в програмата. Победители се оказаха всички, защото нямаше сладкиш, който не получи похвала и висока оценка.

Веселието продължи до късно с изпълненията на гостуващата певица Диана Иванова, с кръшни хора, вихрени танци и песни от различни жанрове. Всички се забавляваха на събора, който нямаше да се състои без подкрепата на спонсорите – фирми и частни лица от селото.

Мирослава МАНДИЧЕВА

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"