Писателят Георги Ганев гостува в Троян

Георги Ганев в Троян на 19 май т. г. на изложбата „40 години по-късно” на випуск 83 на НУПИ „Проф. Венко Колев”. Георги Ганев в Троян на 19 май т. г. на изложбата „40 години по-късно” на випуск 83 на НУПИ „Проф. Венко Колев”. Снимка: Цветан Тончев

С благотворителна продажба на книги и две литературни вечери ще гостува в Троян известният пловдивски писател Георги Ганев, живял в нашия град от 1983 до 1997 година. На 28 и 29 юли от 9:00 до 18:00 ч. на специален щанд срещу Музея на занаятите неговата книжарница БЕЛИЯТ ВЪЛК ще предложи книги на осем водещи български издателства, участници на току-що завършилия фестивал „Пловдив чете”. Книжарницата е на главната улица в града на тепетата и е специализирана в продажбата на художествена, научна и артистична литература само на автори от Пловдив и пловдивския регион, както и на лични приятели на собственика.
В предиобедните часове през двата дни писателят ще направи опит за срещи с учители и ученици в няколко троянски училища като част от неговата кауза да възстанови под ново име и в онлайн формат списание „Родна реч”, спряно през 2011 г. На тази тема основно ще бъде и пресконференцията, която Ганев ще даде за местните медии от 17:15 ч. на 28 юни, сряда, в Туристическия информационен център на общината. Пак там и в същия час, но на 29 юни той планира да направи работна среща с пишещи, рисуващи и занимаващи се с музика и сценични изкуства ученици от троянските училища.


Акцент в гостуването на писателя са двете поредни литературни вечери в сряда и четвъртък от 18:00 ч. в същата зала – на ТИЦ. Първата е под наслов „Бели Осъм и Марица в любовна прегръдка – интимна лирика от книгата му „Стълбища към любовта”. Втората вечер е част от национално турне на поета в градовете Велико Търново, Троян, Килифарево, Стара Загора, Пловдив и София за представяне на двуезичната му „Малка книга с голяма поезия” / „A small book of big poetry”, издадена в Англия от английското издателство Prontaprint през 2018 г.
През двете си авторски вечери Георги Ганев ще представи в мини блиц-изложба за 48 часа под наслов “3 по 3” девет картини от личната си колекция на трима свои приятели – известните пловдивски художници Ангел Гешев и Александър Филев, и талантливата млада портретистка Ани Петрова от София, показала самостоятелна изложба в галерия Серякова къща през 2019 г.
Гостуването на пловдивския писател, издател и търговец на книги се осъществява с любезното домакинство и съдействие на община Троян.
Заповядайте!

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"