Созопол честити рождения ден на именит доброданец: Ради Кисьов - на 94

Ради Кисьов Ради Кисьов Снимка: infotroyan.eu

Вчера, 1 февруари, известният учител и поет от Добродан – Ради Кисьов, навърши 94 години. По случай достолепния си рожден ден той получи Поздравителен адрес от кмета на Созопол – град, в който съдбата го отвежда преди много години, в средата на миналия век.

След като завършва Учителския институт в Плевен, Ради Кисьов работи известно време в село Равадиново, а после става заместник-директор на училището в Созопол. Лични обстоятелства налагат връщането му в родно село, но морето и Градът на спасението остават завинаги в сърцето и в поетичното му творчество. Изненадващ ли е тогава фактът, че именно той, син на Балкана, пише „Созополски валс“ – стихотворение, превърнато от композитора Хайгашот Агасян в песен, която созополчани избраха за свой химн? Очевидно не.

Затова и днес градът на неговата младост заявява недвусмислено уважението си към таланта и присъствието му в духовния живот на Созопол:

Уважаеми г-н Кисьов,

честита 94-годишнина!

За мен е изключителна чест да отправя сърдечни поздрави по случай 94-тата годишнина от Вашето рождение. Вярвам, че на рождения Ви ден мога да изразя възхищението на обществото ни от присъствието на Вашия талант в духовния живот на Созопол. Забележителният Ви личен принос в образованието и съвременната ни култура отдавна и безусловно е оценен високо от жителите на общината.

Изразявам своето и уважението на многобройните Ви приятели и почитатели към Вашата личност и творческите Ви постижения. Пожелавам Ви здравето да е Ваш неизменен спътник, жизнеността и оптимизмът да не пресъхват нито за миг! Нека всички Ваши благородни творчески начинания Ви зарадват с удовлетворението от успеха! Честит празник!

1 февруари 2022 г.

Тихомир Янакиев,

кмет на община Созопол

Споделяне

Свързани статии (по етикет)

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"