14 септември – Празник на българските пожарникари: Началникът на РСПБЗН – Троян, Петър Петров, получи високо професионално отличие

Гл. инспектор Петър Петров Гл. инспектор Петър Петров Снимка: Фейсбук/Петър Петров

Въпреки напрегнатата оперативна обстановка в страната, за поредна година българските огнеборци организират и провеждат Седмица на пожарната безопасност (12 – 18 септември). В рамките на инициативата, която стартира на 12 септември, се реализират прояви, посветени на правилата за безопасно поведение при пожар и други инциденти.

През тези седем дни в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) – Троян, се организират дни на отворените врати, демонстрации, учебни евакуации, беседи, исторически изложби, срещи с ветерани и различни обществени кампании.

Традиционно кулминацията на Седмицата е празникът на пожарната безопасност и защитата на населението, който се отбелязва тържествено на 14 септември.

Във връзка с професионалния празник началникът на РСПБЗН – Троян, гл. инспектор Петър Петров, получи високото отличие на МВР – "Почетен знак" 3 степен, който му се присъжда от ръководството за безукорно поведение, постигнати трайни резултати в служебната работа и продължителна служба в МВР.

„Благодаря на ръководството, че са оценили положения труд на всички служители от РСПБЗН гр. Троян, действия в полза на обществото. Пожелавам на всички колеги, безаварийна служба, здраве и късмет на тях и техните семейства“, отбеляза във фейсбук Петър Петров.

На снимките в галерията:

Главен инспектор Петър Петров

Почетният знак, с който е награден началникът на РСПБЗН - Троян

Седмицата на пожарната безопасност в Троян започна с демонстративно занятие за действия при пътнотранспортно произшествие и спасяване на пострадал. То се проведе на 12 септември на централния градски площад "Възраждане".

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"