Ремонтът на улица „Стара планина“ в Орешак започна

Ремонтът на улица „Стара планина“ в Орешак започна Снимка: Фейсбук/Донка Михайлова

Кметът на община Троян – Донка Михайлова, и управителят на “Пътприбор“ ООД – инж. Александър Николов, направиха днес, 20 март, символична първа копка на ул. „Стара планина“ в с. Орешак, с което стартира работата по един мащабен и дългоочакван проект - „Реконструкция на участък от съществуващ общински път LOV1140 през с. Орешак (ул. „Стара планина“) до Троянския манастир. Това съобщиха от общинската администрация.

Улица „Стара планина“ е част от общински път Орешак - Троянски манастир - Черни Осъм – местност „Смесито“ - мах. Нешковци. Участъкът, предвиден за ремонт, е 3,796 км. Площта на пътната настилка, която ще се ремонтира, е 45 909 квадратни метра. При реконструкцията на пътя ще се изградят две платна за движение и едно платно за паркиране с променлива ширина в зависимост от възможностите на трасето. Ще се ремонтира и тротоарната настилка с площ 17 537 кв. метра. Ще бъде изградена велоалея в зоната на тротоара с широчина от 1.20 м, оформена с червени бетонови плочи и жълта маркировка. При ремонта в участъка от ул. „Данчо Василешки“ до Троянския манастир ще се подменят кабелите на уличното осветление и ще бъде изградена подземна тръбна мрежа.

За изпълнител на строително-монтажните работи е избрана строителната фирма „Пътприбор“ ООД - София. Проектът за участък от км 0+000 до км 0+920 е изработен от фирма „Мости България“ ЕООД - София, а проектът за участък от км 0+920 до км 3+796 е изработен от фирма „Лалев-ЛСЛ“ ЕООД - Троян. За упражняване на строителен надзор и контрол при изпълнение на строително-монтажните работи е избрана фирма „Макрисия“ ЕООД - Варна.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"