Горяха четири къщи в центъра на Черни Осъм

На 19 март в 08:50 часа в Районното управление на МВР и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Троян е получен сигнал за пожар в няколко къщи в с. Черни Осъм, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Ловеч. Незабавно към местопроизшествието са изпратени екипи на пожарната като е установено, че горят покривите на 4 съседни къщи.

Огънят е унищожил покрив и таван, както и част от втория етаж на двете средни къщи-тип «близнаци» с общ покрив, и част от покривите и таванските помещения на двете крайни къщи. Няма пострадали хора. Предполага се, че пожарът е започнал от комин на една от къщите. По случая в РУ – Троян, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На мястото на произшествието отиде и кметът на общината Донка Михайлова, заедно със заместника си Ангел Ангелов. "Изяснихме нуждите на засегнатите от пожара хора. Общинският съветник Владислав Кардашимов, председател на кооперация „Обнова“, осигури подслон и финансирането му на семейство, което остава без покрив. Останалите семейства ще бъдат приютени от близки. Поех ангажимент пред хората от четирите къщи, че още утре ще внеса в Общинския съвет предложение за финансово подпомагане. Със специалисти на Общината утре ще осигурим и първоначално обследване на конструктивното състояние на сградите. При необходимост ще помогнем с техника, дрехи и завивки“, съобщи Михайлова на страницата си във фейсбук.

Снимки: Фейсбук/Донка Михайлова

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"