Няколко критични точки по време на днешния порой в Троян

Ситуацията в района на новото кръгово кръстовище по време на пороя. Ситуацията в района на новото кръгово кръстовище по време на пороя. Снимка: Фейсбук/Весела Матова

Поради необичайното количество проливен дъжд, паднало днес, 17 май, на територията на гр. Троян, в периода от 13:00 до 15:00 ч. бяха задръстени няколко шахти, вследствие на което имаше голямо количество вода на няколко места в града: на пътното платно на кръговото на ул."Опълченска" и ул. „Раковска“, на ул. "Димитър Икономов-Димитриката", на ул."Христо Ботев" при училище "Иван Хаджийски", от "Калинел" посока на ул. "Балкан", на ул."Мизия" и ул. "Ген. Карцов", на ул. "Ловеч" при бившия завод "Хемус", на ул. "Христо Ботев". Наводнени бяха мазетата на няколко обществени сгради - СУ „Васил Левски“ – Троян, и Центъра за грижа за лица с умствена изостаналост. С помощта на служителите от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) – Троян, ситуацията беше бързо овладяна.

Кметът на община Троян – Донка Михайлова, и експерти от администрацията своевременно посетиха критичните точки. За кратко време движението в рисковите участъци беше напълно възстановено. В момента обстановката е спокойна.

Община Троян изказва своята искрена благодарност към служителите на РУ на МВР – Троян, и на служителите на РСПБЗН - Троян за бързата и навременна реакция.

Източник: Община Троян

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"