Виктор Стойчев пое поста областен управител на Ловеч, Нели Читинова е назначена за негов заместник

На церемония по приемственост в конструктивен и диалогичен тон днес, 17 юли, новоназначеният областен управител на област Ловеч Виктор Стойчев прие поста от предшественика си инж. Светослав Славчев.

Двамата заедно с главния секретар Ваня Събчева и директора на дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ Нели Митева обсъдиха стореното от областната администрация в последната година, започналите, но все още недовършени проекти и планове, както и текущите задачи.

Стойчев препотвърди ангажимента от предишния си мандат, че ще продължи процесът на откритост на областната администрация пред обществото, ще има пълна прозрачност в действията, решенията и разходването на публичните финанси. Във връзка с контрола по законосъобразност като едно от задълженията на областния управител той повтори намерението си за присъствие на сесии на общинските съвети особено когато има върнато за ново обсъждане решение.

Виктор Стойчев бе назначен за областен управител с решение на правителството от 13 юли. Той бе на поста и в периода януари – август миналата година.

Ден по-късно, на 14 юли, със заповед на премиера акад. Николай Денков за заместник областен управител на Ловеч беше назначена Нели Читинова. От 2017 г. до момента тя е служител на областна администрация – Ловеч – главен експерт „Човешки ресурси“. Преди това близо 20 години е работила на ръководни позиции в банковия сектор. Общински съветник в Ловеч два мандата. Омъжена, с двама синове.

Читинова ще встъпи в длъжност в началото на август.

Източник: Областна администрация - Ловеч

На снимките в галерията:

Виктор Стойчев (вляво) пое поста от Светослав Славчев.

Назначената за заместник областен управител на Ловеч Нели Читинова.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"