Безплатна услуга за събиране на стара техника се предлага в Троян

Мобилни екипи ще приемат на място по заявка излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, което трябва да е с ненарушена цялост. Първата акция е на 10 октомври.

Нова система за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, генерирано от населението на територията й стартират Община Троян и „Елтехресурс“ АД.

„Елтехресурс” АД е организация по оползотворяване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, която притежава всички необходими документи и разрешителни за изпълнението на този вид дейност, издадени по реда на Закона за управление на отпадъците и Наредбата за изискванията за пускане на пазара на електрическо и електронно оборудване и третиране и транспортиране на отпадъци от електрическо и електронно оборудване.

Събирането и транспортирането на излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване ще се извършва посредством мобилни екипи на фирмата, които ще обикалят домове и офиси по заявки, спестявайки време и средства на собствениците.

Услугата по разделно събиране на това оборудване ще бъде предоставяна безплатно за населението на база постъпили заявки от домакинствата на територията на гр. Троян на телефон 0 800 14 100, на електронен адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или подаване на заявка в отдел „Услуги на гражданите” - сградата на Община Троян. Първата акция ще е на 10 октомври 2023 година. Заявки могат да бъдат подавани по посочените по-горе три начина. От Община Троян напомнят на гражданите, че при предаването на излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване, то трябва да е с ненарушена цялост.

Излязло от употреба електрическо и електронно оборудване от бита е оборудване, използвано по домовете - електрически печки, перални, хладилници, телевизори, прахосмукачки, климатици, компютри, монитори, принтери, инструменти, мобилни телефони и всякакви други електроуреди.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"