Гости от три държави и преподаватели от ВТУ посетиха Община Троян

Кметът на община Троян Донка Михайлова посрещна на 11 септември участници от Румъния, Гърция и Косово в смесена интензивна програма „Активности на открито в планината. Безопасност и оказване на първа помощ“ по „Еразъм +“.

Главни организатори на дейностите са доц. д-р Светослав Стефанов, доц. д-р Стефания Беломъжева-Димитрова (известната троянска спортистка), гл. ас. Д-р Милен Видиновски и ас. д-р Иван Сираков от катедра „Теория и методика на физическото възпитание“, с подкрепата на Международния отдел на Великотърновски университет (ВТУ). Като партньори на програмата са привлечени Община Троян, Училището за планински водачи в Черни Осъм, Планинска спасителна служба – отряд Троян.

Нашият град и Централен Балкан са неслучайно избрани от организаторите, тъй като общината разполага с отлична туристическа инфраструктура, прекрасни природни дадености, традиции в провеждането на спортни мероприятия на открито и утвърдени специалисти в областта на планинарството и планинското спасяване.

Занятията в Троян ще продължат до 16 септември. Кметът пожела на 36-та студенти и докторанти от направление педагогика и кинезитерапия и на преподавателите да усетят духа на Троян и да се връщат отново тук.  

На снимките в галерията: Моменти от срещата на Донка Михайлова с младежите.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"