Парк за домашни любимци откриват в Троян

Паркът за разходки и игра на домашните любимци на територията на лесопарк „Турлата“ в Троян вече е готов за посетители, съобщиха от местната администрация. В парка са обособени две зони – за малки и за големи породи кучета, които са оградени и дават възможност за ползване от стопаните на домашни любимци. Там собствениците на кучета спокойно ще могат да ги пускат да си играят и да се разхождат без да се безпокоят, че животните им притесняват деца, родители или хора, които просто са избрали мястото за пикник.

Всички съоръжения за игри на кучетата са дело на Държавно горско стопанство (ДГС) – Троян, за което Община Троян изказва благодарности към директора инж. Милко Станчев и екипа му.

До кучешкия парк са поставени кошчета за отпадъци и за кучешки екскременти. Взети са предвид бележките на собствениците на домашни любимци, най-вече собственици на малки породи.

Предстои оглед и определяне на терен за изграждане на подобен парк и в рамките на жк „Лъгът“.

СПЕЦИАЛИСТИТЕ СЪВЕТВАТ

Кучешките паркове имат някои специфични и доста важни правила/препоръки, които винаги трябва да се спазват. Ето някои от тях:

- Уверете се, че кучето ви има всички необходими ваксини преди да посетите парка за кучета.

- Дръжте кучето си на каишка, докато не стигнете определената зона, където може да се пусне да тича свободно. Това са просто добри маниери (вашето куче без каишка може да изтича да поздрави други кучета на каишка и да ги уплаши), а също и предпазна мярка (кучето без каишка може да се втурне пред колата на близкия паркинг).

- Махнете каишката на кучето си преди то да се присъедини към другите кучета, за да играе.

- Ограничавайте кучето си до зони, подходящи за размера му.

- Чистете след кучето си. Прибирането на изпражненията на кучето си е просто добро възпитание - и по-важното е, че помага да се предпазите парка от разпространението на паразити.

- Ако кучета се сбият, не заставайте помежду им. Това е добър начин да бъдете ухапани - във възбудено състояние дори вашето куче (а и чуждото) може неволно да ви нарани. Кучето може също да ви възприеме като заплаха и да пренасочи агресията си към вас. Вместо да скачате между две биещи се кучета, използвайте други тактики за прекъсване на кучешка борба.

Откриването на кучешкия парк в лесопарк „Турлата“ ще се състои на 25 април, четвъртък, от 18:00 часа. Община Троян кани всички собственици на кучета на предстоящото откриване!

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"