Областният управител очаква номинации за награждаване на ученици

За Международния ден на младежта, 12 август, областният управител ще награди ученици, отличили се през годината с активна работа при реализиране на младежки инициативи и социално значими каузи или постигнали резултати в различни национални и международни състезания. Те ще бъдат номинирани от общините по предложения на училищата. В тази връзка Виктор Стойчев изпрати писмо покана до кметовете, номинациите се очакват до 5 август.

Международният ден на младежта се чества на 12 август по целия свят с решение на Общото събрание на ООН от 1999 г. В България денят се отбелязва за първи път официално през 2007 г. Празникът дава възможност да се обърне внимание на потенциала на младите хора, да се отбележат техните постижения и да се планират начини за по-доброто им включване в развитието на обществото и в процеса на вземане на решения на глобално, национално и местно ниво.

На този ден различни институции, организации и администрации организират събития с участието и в полза на младежите - свободен достъп до театри, музеи, спортни съоръжения, хепънинги, концерти, срещи разговори.

Миналата година областният управител отличи осем активни ученици от Ловеч, Троян, Тетевен и Луковит.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"