Нов автобус ще превозва учениците от Черни Осъм и Орешак до Троян

Средно училище „Васил Левски“ – Троян, получи чисто нов автобус „Isuzu“, модел „Turquoise“, 32+1 местен от Министерството на образованието и науката. Превозното средство е предоставено от МОН за безвъзмездно ползване за срок от 10 години и ще осигури сигурен и комфортен транспорт на учениците от селата Черни Осъм и Орешак.

До подмяната на стария автобус се стигна след искане от  кмета на общината – Донка Михайлова, до образователния министър с молба за осигуряване на ново транспортно средство, което да гарантира сигурността на превозваните ученици, предвид вече остарелия и амортизиран автопарк на училището.

Директорът на училището – Ангел Балев, благодари на кмета за новата придобивка. „Транспортът за нашето училище е от изключително важно значение, тъй като ежедневно пътуват деца от няколко населени места извън града. Старият училищен автобус беше сериозно амортизиран и това налагаше отделянето на значителен финансов ресурс за неговия ремонт. С новия автобус, предоставен  от Министерството на образованието и науката може да осигурим един спокоен превоз на нашите ученици и същевременно да оптимизираме разходите за ремонтни дейности“, допълни още г-н Балев.

Източник: Община Троян

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"