Обновеният централен пазар в Троян вече посреща посетители

На 21 декември бе официалното откриване на напълно обновения Централен кооперативен пазар в Троян. Гости на събитието, редом до домакините Донка Михайлова - кмет на община Троян и Росен Веселинов - управител на „Общински пазари“ ЕООД, бяха: областният управител Виктор Стойчев, председателят на Общински съвет – Троян, инж. Пенков, изпълнителите на обекта, Георги Заманов – изпълнителен директор на „Алианц Банк България“, Момчил Акимов – регионален директор Северна България на „Алианц Банк България“, д-р Тихомира Въцова-Дулева – директор на Областна дирекция по безопасност на храните – Ловеч, Стефан Тихолов – председател на Общински съвет – Ловеч, и други.

Молебен за благословение отслужи архиерейският наместник на Троянската духовна околия Войден Божков. Специален поздрав по повод предстоящите празници към всички събрали се отправиха мажоретките от начално училище „Христо Ботев“ с ръководител Илина Рогашка. Празничният ден завърши с коледен концерт на изпълнителите от духова музика „Заедно“ с ръководител Станислав Мойнов.

Припомняме, че целта на проекта ,,Естетизиране на облика на общинския пазар в град Троян и инфраструктурата - етапно строителство“ бе изграждането на съвременен пазар с изцяло нов облик, два режима на работа – в пазарен и в непазарен ден, както и достъпност на средата за хора в неравностойно положение. В настоящия си вид, в по-приветлива среда пазарът ще посреща търговците на плодове и зеленчуци и своите посетители.

Запазен е масивният сграден фонд. Наемателите, ресторантьорите и търговците вече имат възможност да подновят дейността си в добре организирана среда. Изградена беше метална конструкция, която ще помещава търговците от зеленчуковия пазар. Покривната площ е 500 кв. метра, в която се разполагат щандове на търговците.

Площадното пространство е организирано с кътове за сядане, зелени площи и чешми. То вече предоставя на жителите и гостите на града възможност за отмора и социални контакти. С изпълнението на реконструкцията е подобрен външният вид и материално-техническата база и се осигуряват и приятни условия за провеждане на традиционния пазар в четвъртък.

За изпълнител на строително-ремонтните работи бе избрана фирма ,,Евробулпроджект“ ЕООД – София, с управител Иван Иванов. Строителният надзор бе възложен на фирма ,,Троя консулт“ ЕООД – Троян, с управител инж. Дилян Енкин, а авторският надзор изпълни фирма  ,,АДА – Агенция дизайн и архитектура’’ АД – София, представлявана от архитект Радомира Дамянова – изпълнителен директор. Стойността на проекта възлиза на 2 770 284 лв. с включен ДДС.

„Днес откриваме не просто поредния обект, в който са вложени много труд и усилия, днес откриваме едно троянско средище, за което дълго време мечтахме и дълго време търсихме физиономия. Защото троянският пазар не е просто едно място, на което троянци купуват и продават. Троянският пазар е място за контакти, място, на което се срещат стари приятели“, каза кметът Михайлова при откриването на обекта. Тя подчерта, че мечтае това място да е място, на което се продават плодове и зеленчуци местно производство.

Честита нова придобивка на съгражданите ни!

ОБЩИНА ТРОЯН

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"