В Троян традицията „Кмет за един ден“ продължава

И тази година за 9 май – датата, на която отбелязваме Деня на Европа, Община Троян е отправила покана към училищата на територията й да се включат в дългогодишната инициатива Кмет за един ден, съобщиха от общинската администрация.

Ръководствата на училищата трябва да предложат изявени, активни деца, които ще заемат за един ден позициите кмет, заместник-кметове и председател на Общинския съвет. Така и тази година петима ученици ще се включат в работния ден на местната администрация. 

Инициативата дава възможност на троянските ученици да се запознаят отблизо с работата на администрацията, по какви въпроси могат да търсят съдействие от институцията, как да си взаимодействат като граждани на общината с нея.

Целта на администрацията при провеждане на инициативата е да бъде по-отворена, по-прозрачна и достъпна. Организаторите са предвидили активности, с които в още по-голяма степен да ангажират младите възпитаници на училищата и да им дадат възможност да покажат пред троянци своето творческо мислене и сценична изява.

Денят по традиция ще започне в 08:00 часа на 9 май с оперативка на ръководния екип на Община Троян.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"