Шанс за нов живот на бездомните кучета

На много места по света надделява добрата практика да се осиновяват домашни любимци, вместо да се купуват и отглеждат скъпи породисти кучета и котки.

Община Троян горещо подкрепя тази тенденция и се надява тя да намери привърженици и в нашия град. Затова в раздел „Околна среда“ на официалния й сайт редовно се публикуват снимки на кучетата, които могат да бъдат осиновени от общинския приют за бездомни животни. Посоченият под всяка снимка срок за осиновяване съответства на законово регламентирания 14-дневен период, в който кучето престоява в приюта.

Осиновяването е безплатно. Животинките си отиват у дома обезпаразитени, ваксинирани, с микрочип и ЕС паспорт. Всички кучета се дават кастрирани.

„Ако смятате, че можете да поемете отговорността за нов четириног член на семейството, не се колебайте да се свържете с експертите по екология, които ще отговорят на въпросите ви на телефон 0670/6 80 17“, обръщат се от Община Троян към кандидат-осиновителите.

За да видите актуалните възможности за осиновяване, последвайте линка https://www.troyan.bg/bg/obshtinski-priyut-za-bezdomni-kucheta/kucheta-za-osinovyavane-v-obshtinski-priyut-za-kucheta

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2021 Вестник "Троянски глас"