Проект на сдружение „Троян в бъдещето“ получава финансиране от Лидл България

Проектът на сдружение „Троян в бъдещето“ се нарича „Градим себе си“ и предвижда изграждане на модерна спортна база в единственото в България училище за планински водачи в Черни Осъм. Инициативата е насочена към повишаване на интереса и мотивацията за по-активен начин на прекарване на свободното време. 

Троянският проект е един от четирите в Северозападен регион, на които Лидл България дарява 32 919 лева по програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“, съобщиха от компанията. Всички те предвиждат инициативи в областите околна среда и образование и целят да подобрят условията на живот на местните общности.

Ето и другите три проекта на граждански организации в Северозападен регион, които получават финансиране:

- „Активни млади хора за ограничаване потреблението на пластмаса в Монтана“ на сдружение „Обществен съвет по образование - Алтернативна Монтана“ е насочен към промяна на нагласите за използване на пластмаса и поддържане на чиста околна среда.

- „Дигитален център „Родолюбие“ на сдружение „ПМГ - Надежда” от Ловеч цели да окаже подкрепа на интерактивното електронно обучение в гимназията чрез изграждане на дигитален център по история и цивилизации.

- „Активни деца, активни младежи“ на Народно читалище „Просвета 1899“ в село Крушовица, област Враца, за изграждане на спортна площадка за стрийт фитнес и турнир на открито, ще даде възможност на децата и младежите в селището да спортуват активно.

Цялата сума, която Лидл България ще дари в тазгодишното, четвърто издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“, възлиза на 170 000 лв. С нея ще бъдат подкрепени 23 проекта на граждански организации от цялата страна, разпределени в три тематични области: образование – 12, околна среда – 6, и култура и историческо наследство – 5 проекта. Всеки от тях ще получи до 10 000 лв.

(Пълен списък с одобрените проекти в цялата страна може да бъде открит на: https://bit.ly/3lAgMGU)

Инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“ се осъществява в партньорство с фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум от 2017 година насам. За четири години Лидл България е дарила по програмата общ фонд от над 715 000 лв. за подкрепата на 96 вдъхновяващи проекта на граждански организации от цяла България. Само за първите три години одобрените 73 проекта са достигнали до над 256 000 души.

За Лидл България

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 108 магазина в 50 града, един от които е Троян, и над 3200 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели  наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"