Предстоящо: Състезание по риболов "Първи стъпки в рибарството"

Състезанието се организира от БЧК и ще се проведе на 4 юни (неделя) от 9.00 ч. до 13.00 ч. на язовира в местността „Сланинкови поляни“ (язовир „ДАП“) в Троян.

Организаторите са осигурили подаръци и грамоти за участниците.

РЕГЛАМЕНТ

Право на участие имат само предварително записалите се. Състезанието е индивидуално и е за деца до 16-годишна възраст. Задължително е всички състезатели да са с придружител, да носят декларация от родител, че детето е клинично здраво. Максимален брой участници 20.

Малките риболовци ще бъдат разделени в три възрастови групи, които ще се състезават в три отделни сектора.

- деца-риболовци до 9 години;

- деца-риболовци от 10 до 13 години;

- деца-риболовци от 14 до 16 години.

Всеки участник лови с една въдица на плувка, с една кука на линията. Състезателят може да използва неограничено количество стръв и подхранки. Уловената риба се съхранява в живарник до измерването й от съдийската комисия. Изтеглената риба под 1 кг се връща в язовира, а уловените риби над 1 кг могат да бъдат закупени по желание или върнати във водата.

Ползването на телени живарници е забранено!

Състезател без живарник няма да бъде допуснат до участие.

На участниците до 12-годишна възраст се позволява помощ от придружител, който има право както да кепчосва риба, така и да откача улова, може също и при необходимост да помага при закачането на стръв.

Задължително всички деца замятат сами въдицата във водата, само в случай че въдицата, която ще ползва малкият състезател е с макара и той изпитва трудности при хвърляне, помощникът може да го направи вместо него.

Задължително всеки участник сам засича и вади уловената от него риба. По-големите деца, на 13 и 14 години, могат да ползват помощ единствено при кепчосване на уловената риба.

Състезателите ще имат определени места, на които ще ловят. Те ще бъдат изтеглени и което номерче се изтегли, на това място ще седне да си проведе състезанието.

Записване за участие: до 2 юни, включително, на адрес гр. Троян, ул. „Любен Каравелов“ № 42, ет. 1, Йоана Николова, телефон за контакт: 0876452241.

ПРОГРАМА

08.30 часа – сбор, язовир ДАП

09.00 часа - жребий

09.10 часа - старт

12.30 часа - край

12.30 часа – демонстрация по първа помощ и инциденти във водоеми от БМЧК

13.00 часа – награждаване

Участниците в състезанието ще присъстват на демонстрации по водно спасяване с топка и въже и оказване на първа долекарска помощ, представени от доброволците на Българския младежки червен кръст (БМЧК). Те ще имат възможност да разберат повече за зарибяването и отглеждането на риба в язовири, както и за тяхното опазване.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"