68-ма Международна колоездачна обиколка на България: Германец облече жълтата фланелка в Троян

Имануел Щарк Имануел Щарк Снимка: Българска федерация Колоездене

Имануел Щарк от отбора на „Металтехник“ (Германия) бе най-бърз в 113-километровия втори етап (Пловдив-Троян) на 68-та Международна колоездачна обиколка на България, провел се на 2 юли. Щарк, който измина разстоянието за 2:53:44 часа, бе първи и на най-високата точка от етапа – Беклемето, където спечели и премията за катерачи от 1-ва категория.

Беклемето се счита за една от трудните височини в България заради своята дължина от 22 км и среден наклон от почти 6%. Победителят получи жълтата фланелка от Дияна Стойнова, главен търговски директор и член на УС на ДЗИ, а бялото трико на червени точки за катерач - от председателя на Българска федерация колоездене (БФК) Драгомир Кузов.

Зелената фланелка за най-добър спринтьор облече испанецът Мартинес Гарсия Виктор, а бялата за най-добър млад състезател спечели 19-годишният Георг Щайнхаузен.

В етапа участваха 139 състезатели от 24 клуба от 17 държави, сред тях 39 българи. От сънародниците ни най-добре се представи завършилият 13-ти Стефан Христов от „Хемус-Верея“.

Преди награждаването на победителите в етапа се състоя церемония, на която бяха отличени личности с принос за развитието на колоезденето в града, което същия ден отбеляза 125-годишен юбилей: последните трима кметове Дилян Енкин, Минко Акимов и Донка Михайлова, дългогодишната председателка на троянското спортно дружество Цонка Карадочева, Нико Росато - мениджър на троянския клуб през 2017- 2018 г., и Карло Паландри - ръководител на партньорския италиански тим „Граняно“. Почетните плакети бяха връчени от Тодор Колев - президент на КК „Хемус-1896“ - клуб, който, освен че е един най-старите в страната, е излъчил и най-много победители в Обиколката на България - петима.

По повод на достолепния си рожден ден КК „Хемус – 1896“ организира и колоездачно състезание за деца, в което се включиха момичета и момчета от 6 до 14 години. Победителите в надпреварата бяха наградени от зам.-кмета Розалина Русенова.

На следващия ден, 3 юли, на площад „Възраждане“ бе даден старт на третия етап от колоездачния тур – Троян-Сливен с изкачване на Шипка и дължина 180 км.

На снимките в галерията:

Етапният победител Имануел Щарк (снимка: БФК).

Състезателите, завоювали лидерските фланелки във втория етап.

Троянските носители на почетните плакети за принос в развитието на колоезденето в града.

Част от призьорите в състезанието по колоездене за деца.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"