Юношите до 16 години - 7-ми на републиканските финали

Отборът на юношите до 16 години на БК „Чавдар“ Троян Отборът на юношите до 16 години на БК „Чавдар“ Троян

Колонката на Лимонката

Добро или лошо е това? Оставка на треньора на отбора Диков!

Да оставиш отбора по средата на турнира в Русе и да отидеш на почивка - какво е това? Ето това направи Диков, а момчетата имаха сили дори за медал - направиха незабравими мачове срещу най-силните отбори в страната. Гледах ги всичките и бях горд с представянето им на терена, а агитката ни, макар и малобройна, беше гръмогласна и в повече от времето надвикваше дори тази на домакините от Русе. Всичко това - в името на град Троян, и само един нетроянец може да напусне полесражението (може и "разрешение " да е получил от ръководството, не сме информирани).

Затова сега правя най-доброто - искам му оставката. Стига грешни пари за грешни хора! Да си ходи! Дайте възможност на наши млади момчета да започнат на чисто. За краткото време, прекарал в "Чавдар", Цецо Острев се доказа, че може - и тренировки да провежда, и мачове да води. Казвам го като специалист с над 30-годишен опит. Един доцент, който ме оперира два пъти миналата година, попита асистента си на визитацията преди да ме "среже“:

-Колега, какво трябва да го правим пациента?

-Да го отворим и зачистим - отвърна младокът .

-Не! До живо месо го режем!

И в нашия случай положението е същото! Всяко забавяне е късно. Оставка, оставка, оставка! Ако трябва и на други виновни за провала на мъжкия отбор на Троян, на юношите до 19 години, на всички отбори по стълбицата на пирамидата.

Що се отнася до отбора на 16-годишните, макар и 7-ми, без медал, трябва да се подчертае, че все пак това е Държавно първенство, а не селска сватба, и самото присъствие е голям успех, още повече, че много хора в Русе и България, благодарение на непрекъснатите телевизионни излъчвания научиха, че в Троян растат добри баскетболисти и Балканът е раждал и ще ражда достойни чеда.

Хайде, дошло е време за промяна! Лятото е времето, както многократно сме напомняли, за основна работа при подрастващите. Те не са на училище, може и двуразови тренировки, може и кондиционни, и индивидуални с центровете (Т. Бажанов, Пл. Гурлевски, Хр. Маринов)= Цецо е работил с центрове - може, стига да не му се меси някой, който дори не е играл организиран баскетбол.  Имам информация от родители, че е започнал и в мача, който води срещу домакина "Дунав" в Русе, се видя, че отборът е коренно променен - надъхан, организиран, със самочувствие. Включиха се пълноценно всички недооценени до момента играчи и дадоха добра игра.

За финал - едно голямо „Браво!“ на всички, работили за каузата Баскетбол в Троян! Имало е и ще го има! Но да се побърза със строежа на новата спортна зала, салончето "отесня". Волейболът също напира нагоре и проявите стават все по-мащабни.

 

Рубриката се води от Стефан ГЕНКОВ-Лимона

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"