Успешен дебют на Цецо Острев като треньор в БК "Чавдар"

Александър Везенков с 12-годишните баскетболисти на "Чавдар" - Троян Александър Везенков с 12-годишните баскетболисти на "Чавдар" - Троян Снимка: Facebook

Колонката на Лимонката.

Александър Везенков гостува и надъхва децата на "Чавдар".

Преди последния мач от финалите на Републиканското първенство за момчета до 12 години, където заслужено се класираха и малките баскетболистчета на "Чавдар", в съблекалнята по идея на дебютиралия като треньор в клуба наш изтъкнат състезател Цецо Острев, беше топиграчът на българския национален отбор Александър Везенков. С отворени уста малките троянчета попиваха всичко, казано от техния идол. След срещата той бе любезен да се снима за спомен с отбора и всеки желаещ по отделно.

И сякаш преобразени малките троянски баскетболисти изиграха на високо ниво последния си мач, надигравайки категорично връстниците си от Пловдив с 63:54. На тази възраст не е толкова важно класирането, а най-вече баскетболната магия с оранжевата топка да стане не само спорт, а начин на живот. И сме убедени, че след този последен ден от републиканското първенство тези деца вече са напълно завладени от магията на баскетбола.

Не бива да се отмине факта, че за почти месец тренировки опитът на Цецо Острев като играч дава свеж полъх в постройката на играта на отбора както в защита, така и в нападение - комбинативност между всички присъстващи на терена, а не само солови изпълнения. Убедени сме, че при този начин на подготовка и използване на летните месеци (най-подходящото време за учащите) наесен отборът ще има съвсем ново и по-добро лице. Поздравления за всички деца и вярната троянска публика, която през цялото времетраене на първенството не спираше да подкрепя малчуганите, надвиквайки противниковата агитка. Успех и смело напред!

Рубриката се води от Стефан ГЕНКОВ-Лимона

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"