Вече с публика в спортни зали и стадиони

Колонката на Лимонката

Първенства, програма, резултати и класирания на  троянските колективни спортове.

В спортната ни рубрика досега едностранчиво запознавахме читателя с представянето най-вече на нашите отбори в баскетболните първенства. От тази седмица ще се опитаме да даваме повече информация и за другите два колективни спорта, практикувани в Троян - футбол и волейбол. За да бъде разбираема и прегледна информацията, ще я представяме, подреждайки отдолу - нагоре нивата на първенствата (четвърто, трето, второ, първо).

Започваме с ФУТБОЛ - четвърто ниво ("А" Окръжна група – Ловеч), участващи отбори по реда на класирането:

  1. Априлци 2001 - 38 т.
  2. Озрен (Голям Извор) – 34 т.
  3. Ботев (Луковит) - 32 т.
  4. Чавдар (Троян) - 32 т.
  5. Балкан (Б. Извор) - 21 т.
  6. Изгрев (Ябланица) - 12 т.
  7. Вежен (Тетевен) - 6 т.

Априлци 2001 от есента е участник в трето ниво - Северозападна В група.

ВОЛЕЙБОЛ

Новият троянски клуб "Троян Волей" участва с мъжки отбор в трето ниво на българския волейбол: "А" НВЛ - зона Хемус и при първото си участие зае приличното 4-то място пред Осъм - Ловеч. В този клуб амбициите са големи и всички усилия са насочени към подрастващите, където се представят все по-добре и по-добре. Да не се повтаряме - в предишни публикации сме отразявали представянето на юноши старша възраст и прекадети. На 26 юни предстои третият турнир за "Купа Троян" (прекадети) с участието на 6 отбора. От клуба Ви канят да присъствате на проявата.

БАСКЕТБОЛ

Чавдар (Троян) участва от самото си създаване във Втория ешелон на българския баскетбол, наричан през годините: Втора "А" група, Северна и Южна "Б" група, през последния сезон ББЛ "А" - регион Център. В близо 70-годишната си история неизменно е бил в челните позиции, независимо дали съставът е бил комплектуван от само местни кадри, смесен с легионери, но преобладаващо местни, или смесен с преобладаващо външни играчи. Таванът винаги е бил 2-ро, 3-то място в групата. В четвъртък, 3 юни, представителният мъжки отбор изигра във Велико Търново последния си мач във второто ниво на българския баскетбол. Загуби мача с "Чардафон Орловец" (Габрово) – 69:77, остана на последното, четвърто, място в региона и наесен ще се състезава в ББЛ "Б" на регион Център.

По-обширна информация даваме за участието на 12 годишните момчета на финалите на Републиканското първенство (1-во ниво за подрастващи).

Предстои участие и на юноши до 16 години за Купа БФБ.  На 11 юни в Ботевград от 17 часа "Чавдар" играе четвъртфинал с "Буба" (София), а в края на юни в Русе предстоят финалите на Републиканското първенство, където очакванията за представяне на отбора са много големи.

Успех!

Рубриката се води от Стефан ГЕНКОВ-Лимона

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"