Не е за вярване - Троян без представителен футболен отбор. Втори месец зала "Чавдар" тъне в руини.

ФК "Чавдар" Троян ФК "Чавдар" Троян

Баскетболните и волейболните първенства тропат на вратата, а няма къде да се тренира и играе.

Колонката на Лимонката

Когато бях информиран, че от сезон 2021/2022 година Троян ще е без представителен мъжки футболен отбор, онемях. Мнозина запалянковци очакваха, че най-после славният някога отбор ще се отлепи от дъното (четвърта дивизия в компанията на селски отборчета) и ще тръгне нагоре, то какво се случи - няма отбор и за "А" Окръжна група.

Ако някой следеше захаросаните публикации, че 7-8-годишни деца са спечелили турнирче, класирали се пред Гозница в някакво местно първенство, а мъжкият отбор е победил Галата, би си помислил колко наред са нещата. Но го нямаше върха на пирамидата - години наред не се появи нито едно запомнящо се име от подрастващите формации, нито отбор в старша възраст. И логичното се случи - Орешак ще има отбор в "А" окръжна група, а "Чавдар" не съществува. Без повече коментари!

На другите фронтове отново проблеми. В началото на октомври започват републиканските първенства по баскетбол, а в началото на ноември и по волейбол, където имаме представителни отбори при мъжете и юношите. Но отборите са без дом, зала "Чавдар" през целия август и септември е в ремонт (наистина неотложен) и то на фаза разбиване на подовата настилка. В четвъртък, 23 септември, видях на живо как стоят нещата и останах слисан. Купища прогнили дъски, прах до небесата и никакъв трудов процес. Свидетел съм на строежа на това съоръжение, на два основни ремонта, но сега положението е повече от лошо. Ще видим как ще се случат нещата до Нова година. Както разбирам, за ремонта е наета плевенска фирма, но същата е поела много обекти и изглежда зала "Чавдар" не й е приоритет. Освен това подовата настилка щяла да бъде от буков материал, а той още съхнел (може да съхне и с години?). И да се положи настилката за месец, следва технологично време за боядисване на пода, очертаване на игралните полета, почистване и прочее, неща трудоемки и отнемащи много време за работа… Но ще поживеем и ще видим. Дано отново не съм лош пророк.

Що се отнася до представителните отбори по баскетбол, има добра новина - ще се участва с два отбора в "А" и "Б" ББЛ . В тимовия лист на "А" отбора личат имената на опитните Цветослав Острев (капитан), Радослав Кочев (завърнал се от "Спартак" – Плевен), както и миналогодишните титуляри Камен Пенчев и Габриел Йонков. Селекцията допълват Пламен Гурлевски, Тервел Бажанов, братята Георги и Христо Бойнови, Славян Лишев, Никола Цоневски , Найден Миховски , Борислав Георгиев , Никодим Моев, Христо Маринов, Кристиян Славков и Ивайло Димитров.

По моему това е добре окомплектован троянски отбор с опитни играчи и талантливи юноши, който ще играе водеща роля в регион "Център" в компанията на "Чардафон " (Габрово), "Локомотив" (Г. Оряховица"), "Бавни и яростни" (Плевен), "Вихър" (Айтос) и "Дунав Русе 2016".

И докато пишех настоящата информация излезе и програмата за първенството. "Чавдар" започва участието си на 3 октомври в балона във Велико Търново срещу "Вихър" (Айтос) от 14 часа, от 16 часа играят "Бавни и яростни" срещу "Локомотив" (Горна Оряховица), а от 18 часа "Чардафон" срещу "Дунав Русе 2016".

"Дрийм тийм", както е наречен "Б" отборът на "Чавдар", също започва участието си в ББЛ "Б" група "Център" на 2 октомври пак в зала "Ивайло" (Велико Търново) от 15 часа срещу домакините от "Ударник". В "Б" ББЛ отборите са много, а информация за тях ще дам в следващия материал.

Юношите до 16 години на "Чавдар" ще участват в квалификационен турнир (бараж) за включване в елитна група "Изток" от 1 октомври в Търговище в първи мач от 12 часа с "Делфин" (Бургас) и втори мач с "Черноморец“ (Бургас) от 18 часа. Участват още "Стар баскет" (Варна) и „Шумен“, като битката е за две места.

В "Троян волей" също има доста нови неща преди началото на сезона, но с тях ще ви запозная на друг етап, защото първенствата започват в края на октомври-началото на ноември. Засега да пожелаем успешен старт на баскетболистите!

Рубриката се води от Стефан ГЕНКОВ-Лимона

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"