Баскетбол, волейбол, футбол - последни акорди

Отборът на юношите до 16 години на БК „Чавдар“ Троян Отборът на юношите до 16 години на БК „Чавдар“ Троян

Колонката на Лимонката

Както обещахме, в спортната ни рубрика продължаваме да Ви информираме как протичат последните изяви на троянските отбори по баскетбол, волейбол и футбол, представяйки нещата едно към едно, а не само откъм розовата им страна, навличайки си много негативи в социалните мрежи от вечните "многознайковци"?!

Този път започваме с  БАСКЕТБОЛ.

В предишната публикация отбелязахме, че първенството на мъжкия баскетболен отбор завърши с последния мач в регион "Център" на  "А" ББЛ. След като загуби от "Чардафон Орловец" в мач за оцеляване, той остана на последното, 4-то място и от новия сезон по регламент би трябвало да се състезава в регион "Център" на "Б" ББЛ.

Юношите до 19 години, които са естественият резерв на мъкият отбор, под ръководството на Цветослав Острев изиграха последните си два мача в зона "Мизия", победиха съответно "Локомотив" (Г. Оряховица) и "Чардафон" (Габрово), но се задоволиха с 4-ото място след другия отбор на "Чардафон", "Спартак" и "Етър", от които бяха загубили през сезона вследствие на неучастието на основни фигури от отбора ни. Сега в пълен състав момчетата показаха, че имат потенциал, което нееднократно сме повтаряли, и потвърдиха твърденията ни, че искат да играят стига да им се гласува доверие.

„Чавдар“ отстрани „БУБА“ от Купата при U16 след трилър с продължение“, написа БГБаскет.

Юношите до 16 години, на които се възлагат големи надежди в предстоящото участие на финали на Републиканско първенство в края на месеца в Русе, взеха участие в турнира за купата на БФБ, провел се в Ботевград от четвъртък до неделя (10-13 юни). Стартираха изключително силно и победиха на четвъртфиналите смятания за фаворит отбор на "Буба" (София) – 93:86, после на полуфинала в изключително здрав и оспорван мач загубиха от "Дунав" в края на мача най-вече от неравностойната резервна скамейка. Изцедени до край, момчетата не приличаха на себе си в последния мач, определящ отбора носител на бронзовите медали, загубиха от "Доростол" (Силистра) – 102:86, изпускайки възможността да завоюват първи медали от такова първенство. Нищо, дано останат поуките от участието и с още повече старание в подготовката за финалите да постигнат това, което пропуснаха в този турнир. Защото имат сили и възможности!

ВОЛЕЙБОЛ  

Изминаха седмици на неучастие в първенства, но на 26 юни, както информирахме, ще се проведе третият турнир за "Купа Троян" с участие на 6 отбора. От клуба Ви обещават положителни емоции, подгответе се!

ФУТБОЛ

Завърши първенството на мъжете на "Чавдар", участници в "А" Окръжна група - област Ловеч. Последният мач бе загубен от отбора на "Озрен" (Голям Извор) с 2:4. "Озрен" оглави класирането с 40 точки и наесен ще бъде новият участник в "В" група на Северозапад.

На 2-ро място с 38 т. е "Априлци 2001“, трети - "Ботев" (Луковит) - 35 т., 4-ти "Чавдар" (Троян) - 32 точки. Следват "Балкан" (Б. извор), "Изгрев" (Ябланица) и "Вежен" (Тетевен).

Рубриката се води от Стефан ГЕНКОВ-Лимона

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"