Отлага се традиционният поход и крос „По стъпките на Левски“ в Троян

С уважение и преклонение пред паметта на Васил Левски, но и с грижа за опазване живота и здравето на троянци, през тази година честванията около 19 февруари ще бъдат ограничени с цел избягване струпването на големи групи от хора.

Предвид сериозната заболеваемост, която се отчита на територията на общината (1952 на 100 000 души, по данни от 04.02.2022 г.), и след проведени обсъждания с организаторите на традиционния поход и крос „По стъпките на Левски“ от СКО „Хемус“  и Общински комитет „Васил Левски“ – Троян, Община Троян взе трудното, но неизбежно решение да отложи планираното спортно събитие за м. юли, когато честваме рождението на Апостола на свободата.

Припомняме, че в събитието се включват стотици любители на спорта от различни възрасти и предвид усложнената епидемичната ситуация в момента, прекият контакт на толкова много хора от различни краища на страната, поражда неоправдано висок риск от сериозни здравни последици.

В 11.30 часа на 19 февруари ръководството на Община Троян и представители на различни институции в града ще отбележат 149-та годишнина от гибелта на Левски с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на хана на Васил Спасов в Троян с апел към гражданите да се възползват от възможността да засвидетелстват почитта си към делото на Левски индивидуално в рамките на деня.

Община Троян

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"