РЗИ-Ловеч и доброволците от БМЧК в Ловеч и Троян отбелязват 1 декември – Световен ден за борба със СПИН

Във връзка с отбелязването на Световния ден за борба със СПИН, 1 декември, РЗИ - Ловеч и Българският младежки червен кръст (БМЧК) - Ловеч и Троян, планират да проведат дейности и събития, насочени към учениците и обществеността.

В периода 28 ноември – 6 декември ще се проведат часове по здраве в училища в гр. Ловеч. Обучителни модули – презентации с дискусии и анкета за проучване на знания и информираност сред ученици, ще се проведат в СУ „Кл. Охридски“, ПГВМ, ПГМЕТ, ППМГ и СУ “Т. Кирков“. Целта на обученията е информиране и придобиване на знания сред младите хора за начините на заразяване и предпазване от ХИВ/СПИН.

Дейности на 30.11.2023 г.:

  • От 08:00 до 10:00 ч. в ППМГ - гр. Ловеч, екипи от доброволци на БМЧК ще предоставят здравно-информационни материали и предпазни средства на всички лица, посетили кампанията. Екип на РЗИ – Ловеч, ще предлага и извършва бързо и анонимно тестване за ХИВ.

Дейности на 01.12.2023г.:

  • от 10:00 ч. до 12:00 ч. - извършване на бързо и анонимно тестване за ХИВ, Хепатит С и Хепатит В в гр. Троян, сградата на Туристическия информационен център, ул. „Георги Сава Раковски“ №103, ет. 1 от мобилен екип на Регионална здравна инспекция -Ловеч. Екипи от доброволци на БМЧК ще предпазни средства на всички лица, посетили кампанията.
  • Предоставяне на здравно информационни материали и предпазни средства в ПГВМ, ПГМЕТ и ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ гр. Ловеч

От 04.12.2023 г. до 08.12.2023 г., включително, РЗИ- Ловеч обявява Седмица на отворени врати за провеждане на анонимни и безплатни изследвания за ХИВ, Хепатит С и Хепатит В с бързи тестове и по метода ELIZA на желаещи граждани в микробиологична лаборатория на дирекция НЗБ при РЗИ - Ловеч. Работно време на лабораторията – всеки делничен ден от 10.00 до 12.30 ч. и от 13.00 до 16.00 часа.

Източник: РЗИ - Ловеч

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"