Винарска изба „Ноя“ с поредната голяма награда

Голямата награда на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада 2023“ получи винарска изба „Ноя“ – Орешак. Отличието беше връчено на Марин Ковачев – син на собственика на избата Христо Ковачев. Голямата награда на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада 2023“ получи винарска изба „Ноя“ – Орешак. Отличието беше връчено на Марин Ковачев – син на собственика на избата Христо Ковачев. Снимка: Divident.eu

Винарска изба „Ноя“ – Орешак, спечели златна Августиада в тазгодишното издание на Фестивала на виното и културното наследство, провело се от 15 до 17 септември в Стара Загора. Отличеното вино е Коломбар 2022, а наградата е спечелена с гласовете на посетителите на фестивала.

За единадесета поредна година в града на липите си дадоха среща най-добрите изби на България, а интересни и нови кулинарни продукти направиха своята премиера на фестивала, съобщиха организаторите от Търговско-промишлена палата - Стара Загора. В изложението бяха представени над 30 винарни с повече от 250 вина с представители от всички региони производители на кулинарни продукти и занаяти.

Посетителите на изложението можеха да дегустират вината на изложителите и да гласуват за тях според своите предпочитания. Така вината, получили най-много гласове, бяха отличени със Знака на Августиада - образ на монета от римско време с изображение на император Каракала.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"