Ремонт на жп гарата в Троян

Ремонтни дейности по покрива и чакалнята, включващи изграждане на обществен санитарен възел и рампи за лица с намалена подвижност, започнаха наскоро на жп гарата в Троян.

Ремонтът на покрива предвижда пренареждане на съществуващите керемиди и капаци и подмяна на счупените с нови, ремонт на летвената скара върху бетоновата козирка и монтаж на нова поцинкована ламарина. Това съобщиха за ТГ от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

В чакалнята на гарата ще бъде направен нов окачен таван, монтаж на LED осветителни тела, шпакловка и боядисване на стените, както и подмяна на една от входните врати, осигуряваща достъп на лица с намалена подвижност. Ще бъдат изградени нови санитарни възли, както и рампи за лица с намалена подвижност за по-лесен достъп до първи гаров перон.

Изпълнителят на строително-монтажните работи е „ГИС 07“ ЕООД, Пловдив, а сключеният договор е на стойност 46 582 лева без ДДС.

Финансирането е осигурено със собствени средства на Държавно предприятие Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

На 14 юни 2021 г. е подписан Акт Обр. 2 за откриване на строителната площадка. Срокът за изпълнение на ремонтните дейности, съгласно сключения договор, е 90 календарни дни, казаха още от НКЖИ.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"