Младен Богдански е кандидатурата на Общинската организация на БСП – Троян за народен представител на предстоящите избори

Младен Богдански Младен Богдански

БСП - Троян издигна кандидатурата на Младен Богдански за народен представител за 48-то Народно събрание на Република България от 11 МИР Ловеч. Това стана ясно от проведената на 16 август конференция на Общинската организация на БСП - Троян. Останалите хора, избрани от първичните организации на БСП в града, дадоха своя отвод. Водач на листата за Ловеч от БСП е Вяра Емилова. Тя беше гост на конференцията, както Минчо Казанджиев, Ивелина Ангелова и Нора Стоичкова. На конференцията беше утвърден и предизборният щаб на Общинската организация на БСП. Обсъдено беше и състоянието на партията към момента на национално ниво. А бившият депутат от БСП Вяра Емилова представи своя отчет за 7-те месеца в 47-мото Народно събрание.

Делегатите на конференцията гласуваха членовете на Троянската партийна организация да отстояват втората позиция за Младен Богдански в листата на БСП. На 22 август ще бъде проведен Областен съвет. А на 25 август ще има Национален съвет, който ще утвърди окончателно листите. На 30 август листите ще бъдат регистрирани и от 2 септември стартира предизборната кампания.

Социалистите се обединиха около идеята този път кампанията да е по-модерна, с по-силно участие в медиите за привличане на повече хора. Очакванията са в област Ловеч да гласуват около 2000 души за БСП.

Кметът на Троян Донка Михайлова подкрепи кандидатурата на Младен Богдански за депутат. „Младен е от новото поколение млади, кадърни хора, доказали себе си първо като експерти. Да, може би те не са най- партийните хора, но те доказаха, че могат да водят екип“, каза тя.

Младен Богдански благодари на партийната организация за доверието и заяви, че ще работи за една модерна, позитивна кампания.

Вяра Емилова направи своя отчет за изминалите 7 месеца. Тя посочи участието си в изготвянето на 8 законопроекта и изтъкна, че всяка седмица е имала по една приемна в някоя от общините на Ловешка област. Задала е много въпроси в парламентарен контрол. Работила е като заместник-председател в комисията по туризъм и също така в комисията по труда и социалната политика в 47-мото НС.

Вяра Емилова изтъкна още, че народните представители от Парламентарната група на БСП и министрите на БСП в правителството са били социалният стълб в политиката на България. Мерките според нея са били организирани към слабите, уязвимите групи, включително хората с увреждания. В условията на кризи чрез предложенията на БСП , приети в актуализацията на бюджет 22бяха подпомогнати деца, възрастни, семейства с 22милиарда лева. Увеличиха се обезщетенията за втората година на майчинството, детските градини и яслите станаха безплатни, увеличиха се и пенсиите.

Накрая на конференцията от БСП си пожелаха успех и ползотворна кампания.

Източник: БСП – Троян

На снимките в галерията:

Младен Богдански

Официалните лица на конференцията, проведена на 16 август.

Водачът на листата за Ловеч от БСП - Вяра Емилова и председателят на Общинската организация на БСП – Троян, Росен Веселинов.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"