Областният управител насрочи за 12 април консултациите за състава на РИК-Ловеч

Областният управител на Ловеч Виктор Стойчев свиква консултации за състава на Районната избирателна комисия (РИК) – Ловеч, във връзка с насрочените на 9 юни избори зa членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители. Той кани представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 49-ото Народно събрание.

Консултациите ще се проведат на 12.04.2024 г. от 13:00 часа в зала 101 в сградата на Областна администрация – Ловеч, с адрес ул. „Търговска" № 43.

Представителите на политическите парии и коалиции с цел оперативност да представят документите необходими за валидното провеждане на консултациите, съобразно чл. 60, ал. 3 от ИК предварително за времето от 11:00 часа до 12:00 часа на 12.04.2024 г. в Центъра за административно обслужване на Областна администрация - Ловеч, за да бъдат прегледани преди започване на консултациите.

Съгласно решение №3051-ЕП/НС от 9 април на ЦИК съставът на РИК – Ловеч, ще е с 13 членове, включително председател, до четирима, но не по-малко от двама заместник-председатели и секретар, като се спазва съотношението между партиите и коалициите е както следва: за коалиция „ГЕРБ-СДС“ – 4 членове; за коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ – 3 членове; за партия „ДПС” – 2 членове; за партия „Възраждане“ – 2 членове; за коалиция „БСП за България” – 1 член; за партия „Има такъв народ“ – 1 член.

На основание чл. 60, ал. 2 от ИК в консултациите могат да участват и други партии, които не са парламентарно представени.

Източник: Областна администрация - Ловеч

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"